Pronađena novčanica od milion dolara

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2010, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena novčanica od milion dolara

Bugarski carinici su na sofijskom aerodromu u donjem vešu jednog bugarskog državljanina pronašli novčanicu od 1.000.000 dolara odštampanu 1923. godine, a zajedno sa njom i sertifikat, saopštila je bugarska carina.

Put novčanice je trebalo da bude od Sofije do Španije, preko Srbije. Predstoji ekspertiza novčanice kako bi se utvrdila njena autentičnost i vrednost.

Prema informacijama na sajtu Američkog finansijskog depertmana, najveća vrednost novčanice ikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odštampane u SAD-u je 100.000 dolara. Ona je štampana između 1934. i 1935. godine sa likom predsednika Vudroa Vilsona i služila je za plaćanje između federalnih vlasti, ali nikada nije bila u javnom prometu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena novčanica od milion dolara

Izvor: Capital.ba, 13.Mar.2010

SOFIJA, Bugarski carinici su na sofijskom aerodromu u donjem vešu jednog bugarskog državljanina pronašli novčanicu od 1.000.000 dolara objavljenu 1923. godine, a zajedno sa njom i sertifikat, saopštila je bugarska carina. Put novčanice trebalo je da bude od Sofije do Španije, preko Srbije. Predstoji...

Nastavak na Capital.ba...

“Uhapšeno” milion dolara na putu za Srbiju

Izvor: Kurir, 13.Mar.2010

SRBIJA, 13. marta /Tanjug/ - Bugarski carinici “uhapsili” su na aerodorumu Sofija novčanicu od 1.000 000 dolara, koju je jedan bugarski državljanin nameravao da prošvercuje u Srbiju. Novčanica je navodno emitovana 1923. godine, a poseduje i sertifikat, saopšteno je iz Uprave bugarske carine....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.