Proglašenja knjiga najneobičnijeg naslova

Izvor: Beta, 26.Mar.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašenja knjiga najneobičnijeg naslova

LONDON, 26. marta 2010. (Beta-AP) - Knjiga pod nazivom "Avanture u kukičanju hiperboličnih površina" pobedila je u tamičenju za britansku nagradu Dijagram koja se dodeljuje knjizi sa najneobičnijim naslovom, saopštio je u petak organizator takmičenja.

Taj rad letonke matematičarke Daine Taimine koja radi na Kornel univerzitetu u Njujorku, pobedio je naslove kao što su "Prikrivene misli jednog lovca na gliste", "Kolekcionarske kašičice Trećeg rajha", "Upravljanje smrtonosnim ponašanjem samostalnih robota", "Promenljivi svet upale bešike" i "Kakva je lujka ova čivava?".

Nagrada Dijagram osnovana je 1978. i dodeljuje je časopis Bukseler, a pobednika biraju čitaoci. Medju ranijim dobitnicima nagrade su naslovi "Život sa šašavom zadnjicom" i "Učinite vašeg konja otpornim na bombe".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proglašenja knjiga najneobičnijeg naslova

Izvor: NaDlanu.com, 26.Mar.2010

LONDON, 26. marta 2010. (Beta-AP) - Knjiga pod nazivom "Avanture u kukičanju hiperboličnih površina" pobedila je u tamičenju za britansku nagradu Dijagram koja se dodeljuje knjizi sa najneobičnijim naslovom, saopštio je u petak organizator takmičenja. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Proglašena knjiga najneobičnijeg naslova

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2010

Knjiga pod nazivom "Avanture u kukičanju hiperboličnih površina" pobedila je u takmičenju za britansku nagradu Dijagram koja se dodeljuje knjizi sa najneobičnijim naslovom, saopštio je u petak organizator takmičenja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.