Priča o kriminalu i politici na Balkanu

Izvor: Blic, 15.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o kriminalu i politici na Balkanu

Dugo najavljivana serija „Urota" počeće da se emituje 17. novembra na Televiziji „Pink". Serija se sastoji od dvanaest epizoda u trajanju od 50 minuta, tematski je određena kao političko-kriminalistički triler, a radnja serije se dešava u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Branislav Lečić, poznati glumac i bivši ministar kulture, igra ulogu srpskog premijera Mitrovića.

- Ja igram premijera Srbije, bez ikakve asocijacije na Zorana Đinđića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a u svakoj epizodi se pojavljujem u nekoliko scena i to najčešće kroz saradnju sa hrvatskim premijerom. Politika je danas nabijena dramskim elementima, prepuna je sukoba i to je pozornica koja pobuđuje interes javnosti. Roman Majetić je dobro pročitao i iskoristio ono što se dešavalo u Srbiji vezano za atentat na premijera Zorana Đinđića i uspeo je da napravi napetu priču na temu krugova ljudi koji su ostali iz prethodnog perioda i nekih novih političara - kaže Branislav Lečić i ističe da je saradnja sa ekipom bila veoma uspešna.

- Jedini prolaz u budućnost su samo takvi projekti koji poštuju glumca i koji ga dobro plate. Naravno, i da svojim kvalitetom ispoštuju publiku - zaključuje Lečić.

U svakoj epizodi prosečno je učestvovalo oko pedeset glumaca iz Hrvatske, Srbije, BIH, Velike Britanije i Rusije. Pored Lečića, zapažene uloge su ostvarili srpski glumci Bane Tomašević i Lena Bogdanović, i to kao operativci Bezbednosno-informativne agencije. Mlada i atraktivna glumica Lena Bogdanović tumači ulogu Jane Carić.

- Ja sam pre snimanja išla u stanicu MUP-a da vežbam pucanje iz pištolja, što je bilo bitno za moju ulogu. Lik koji tumačim je pozitivan, inteligentan i duhovit. Jana je takođe i veoma ženstvena, a između nje i hrvatskog agenta postoje određene simpatije - priča Lena Bogdanović, kojoj će rad na ovoj seriji ostati dugo u sećanju.

- Bilo je predivno, ja sam snimala u Zagorju, Splitu, Mostaru... tako da smo se super provodili i ništa nam nije bilo teško. Snimili smo i dosta atraktivnih scena na jahtama, u šta će gledaoci moći da se uvere - objašnjava Lena.

U prvim epizodama radnja prati određene grupacije u Hrvatskoj, među kojima su i neki visokopozicionirani ljudi, koji pokušavaju da destabilizuju stanje u državi, da bi preuzeli vlast. U ostalim epizodama obrađuju se aktuelne regionalne teme kao što su ratni zločini, sprega kriminala i politike, korupcija i borba protiv terorizma.

Scenario i režiju potpisuje Roman Majetić, a uloge tumače Robert Kurbaša, Jelena Veljača, Zijad Gračić, Ksenija Pajić, Duško Valentić, Petra Dugandžić... Serija će se prikazivati svake subote u 20 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.