Preminuo najveći romantik soul muzike

Izvor: Mondo, 14.Apr.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo najveći romantik soul muzike

Persi Sledž umro je u 74. godini, prenosi BBC.

Foto: YouTube

Sledž je bio poznat po ultra-emotivnim interpretacijama svojih pesama, a najveći uspeh zabeležio je sredinom šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Rođen u Alabami 1941, Persi je na poljima radio teške fizičke poslove. Kasnije se zaposlio u bolnici, i paralelno sa time pokušavao da izgradi muzičku karijeru.

Uspelo mu je skoro slučajno - jedan pacijent u bolnici upoznao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ga je sa producentom Kvinom Ajvijem, koji je tražio izvođače za nekoliko pesama koje je komponovao. Persi je, zajedno sa basistom, napisao tekst inspirisan činjenicom da ga je tadašnja devojka ostavila da bi se, navodno, posvetila karijeri manekenke. Persi je otpevao "When a man loves a woman", i ušao u istoriju!

Tokom blistave muzičke karijere izbacio je i hitove  "Warm and Tender Love", "It Tears Me Up", "Out of Left Field" i "Take Time to Know Her".

Persi Sledž primljen je u Kuću slavnih rock'n'rolla 2005. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.