Preminuo danski rok muzičar Kim Larsen

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo danski rok muzičar Kim Larsen

Čuveni danski rok muzičar, koji se smatra nacionalnim herojem u zemlji, Kim Larsen preminuo je u 73. godini, saopštio je njegov producent.

"Kim Larsen je jutros preminuo posle duge bolesti", okružen porodicom, suprugom i šestoro dece, rekao je producent Jern Jepensen.

Larsen je postao poznat u grupi "Gasolin" koja je '70-ih godina imala ogroman uspeh u Skandinaviji s pesmama pod uticajem velikana muzike, kao što su Džimi Hendriks, Bob Dilan ili "Bitlsi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Grupa se raspala 1978. godine i tada je Larsen započeo uspešnu solo karijeru s prodajom više od tri miliona diskova u Danskoj, medju kojima se album "Midt om natten" iz 1983. godine smatra njegovim najboljim muzičkim ostvarenjem.

Larsen se od početka godine lečio od raka prostate.

Danski premijer Lars Rasmusen odao je poštu "klincu sa ulice" koji je rodjen 1945. godine u Kopenhagenu i od sveg srca se protivio "svemu što je mejnstrim".

Iako je bio protiv monarhije, Larsen je pristao da nastupi za 70. rođendan danske kralice Margarete Druge 2010. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.