Premijera filma o Šabanu Bajramoviću

Izvor: Dzungla.org, 06.Apr.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma o Šabanu Bajramoviću

Premijera filma „Šaban“, reditelja miloša stojanovića, večeras u Domu omladine u 20 i 21 čas

U beogradskom Domu omladine večeras će premijerno biti prikazan film o kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću pod nazivom „Šaban“. Režiser ovog ostvarenja je Miloš Stojanović, koji je tri godine istraživao jedinstven i neponovljiv život i rad najpoznatijeg i svetski priznatog romskog pevača. Film je snimljen 2007. godine, a za beogradsku publiku večeras će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << organizovane dve projekcije filma, u 20 i 21 čas.
Šaban Bajramović je ostavio neizbrisiv trag, ne samo u jugoslovenskoj muzici, već i na svetskoj sceni. Snimio je 20 albuma, pedesetak singlova, napisao i komponovao više od 700 pesama. Čuvena pesma „Đelem, đelem“, u njegovoj interpretaciji postala je himna svih Roma sveta. Na lični poziv Nehrua i Indire Gandi pevao je u Indiji, gde je zvanično proglašen za kralja romske muzike. Magazin „Tajm“ ga je proglasio za jednog od deset najvećih bluz pevača na svetu. Legendarni pevač romske muzike preminuo je 2008. godine od posledica infarkta.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.