Prekršajna prijava zbog desktop pozadine

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajna prijava zbog desktop pozadine

Jedan srednjoškolac mogao bi da odgovara pred zakonom zbog šale koju je sproveo nad svojim profesorom.

Naime, Domanik Grin iz Paul R. Smit škole u Tamba Beju ulogovao se u računar svog profesora i promenio pozadinu na ekranu na dva muškarca koja se ljube.

Šerif Kris Noco optužio je dečaka da je bez dozvole upao u školsku mrežu i promenio pozadinu svom profesoru, a sve je moglo da bude još gore.

"Neki bi rekli da je ovo samo tinejdžerska šala, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zamislite šta je sve on mogao da uradi", rekao je šerif. Momak je rekao da nije upadao u sistem, već se ulogovao preko administratora, korisnika kojeg učenici inače koriste.

"Šifru profesora saznao sam relativno lako - pogledao sam šta kuca kada se loguje, a radi se samo o njegovom prezimenu. Jako lako. Ja ne volim tog profesora, a fotografije sam postavio da bih mu smetao", rekao je dečak.

Osim prijave, Grin je dobio i suspenziju od 10 dana iz škole. "Da sam znao da je ilegalno, ne bih to ni radio", rekao je Domanik.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.