Predstavljena maketa makete „Beograda na vodi“

Izvor: Njuz.net, 09.Maj.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena maketa makete „Beograda na vodi“

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

BEOGRAD, 9. maj 2014, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas maketu makete „Beograda na vodi“ u izložbenom centru napravljenom specijalno za ovu priliku.
Predstavljajući maketu makete „Beograda na vodi“, Mali je rekao da će prava maketa Beograda na vodi biti gotova u najskorijem mogućem periodu, već u junu, i da ova maketa makete, napravljena u razmeri 1:2 pokazuje do najsitnijih detalja kako će prava maketa izgledati.
- >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Priznaćete da i ova maketa makete deluje prilično monumentalno, a probajte samo da zamislite kako će tek izgledati sama maketa – izjavio je Mali.
On je dodao da je izmeštanje šina na maketi „Beograda na vodi“ od strane „Maketara Železnica Srbije“ u toku i biće gotovo u sledećih nekoliko meseci, a naveo je i da se renoviranje makete zgrade Stare zadruge privodi kraju.
- Na maketi makete se jasno vide i maketa prodajnog centra i maketa izložbenog centra ‘Beograda na vodi’ gde su postavljene minijaturne figure građana Srbije kako se dive ogromnoj maketi veličine pet centimetara sa tri centimetra – rekao je Mali.
Na modelu ulaza u izložbeni prostor vidi se čak i detaljna figurica samog gradonačelnika.
- Građani na ovom modelu makete već sada mogu da vide kako će izgledati kada im budem pokazivao kako izgleda maketa. Zadovoljan sam kako su me modelari predstavili, maketa mene deluje prilično verno – napomenuo je Mali.




Projekat „Maketa Beograda na vodi“ će, podvukao je Mali, u mnogome promeniti perspektivu ne samo Grada Beograda, nego i Republike Srbije, jer treba da zaposli mnoge maketare i modelare i pokaže na umanjenoj verziji kako je moguće pokrenuti srpsku privredu.
- Očekujemo da ćemo, kao što smo i obećali, krajem godine, početkom naredne godine, sa novom modelarskom sezonom, krenuti u početak gradnje makete – zaključio je Mali.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.