Povezuje mladalačko sa večnim Zvanično proglašena namodernija boja 2024. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 21:22

"Povezuje mladalačko sa večnim" Zvanično proglašena namodernija boja 2024. godine

Ovo je simbolika ove nežne nijanse, koja će obeležiti čitavu godinu. Da li ste je primetili?

Sada već tradicionalno, kompanija "Pantone" bira zvaničnu boju za tekuću godinu, koja će obeležiti predstojeće dane do kraja 2024. i uticati na sve aspekte dizajna, umetnosti i stila.

Pomenuta tradicija, poznata kao Pantone boja godine, nije samo estetski odabir, već duboko promišljena odluka koja odražava aktuelne društvene, kulturne i emotivne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trendove. U njenom središtu nije samo vizuelni dojam, već i kompleksna simbolika koja povezuje ljudsku interakciju, emocije i širu društvenu dinamiku.

Poznatija po imenu "Peach Fuzz" (kora breskve), ova boja proglašena je za onu koja će obeležiti godinu koju smo započeli. Kako tvrde iz pomenute kompanije, "Peach fuzz" će uticati ne samo trendove dizajna koji dolaze, već će i podsetiti ljude na vreme ljubaznosti, pozvati ih na saradnju i nežnost.

A post shared by Leatrice Eiseman | Color (@leatriceeiseman)

Pantone je opisao Peach Fuzz kao "nežnu boju koja izražava našu želju da budemo bliski sa onima koje volimo, sa toplim zagrljajem dobrodošlice koji izaziva osećanja saosećanja i empatije.

- Mislim da je to boja koja odiše toplinom i modernom elegancijom. To je boja koja pozdravlja empatiju, obavija nas zagrljajem koji skoro možemo da osetimo. Sve nas ujedinjuje otvorenošću mladalačke perspektive. Iako se svi možemo složiti da ova scena izgleda primamljivo, šta mislite o samoj boji - napisala je na svom Instagram profilu Leatrice Eisman.

Srbija Danas/Maja Đorđević

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.