Poslovni horoskop

Izvor: Blic, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovni horoskop

Ovan (21. 3 – 20. 4)

Vaš takmičarski duh vam ne dopušta poslovni neuspeh, a ako vam se ipak dogodi, nikada ga nećete priznati, nego ćete s još više energije i upornosti pokušati da preokrenete situaciju u svoju korist.

Ove godine nećete imati mnogo sreće pre svega zato što ćete biti nezadovoljni statusom u firmi. Imaćete problema s kolegama, ali trudite se da ne trošite energiju pokušavajući da isterate pravdu, nego iskoristite svoju snagu da napredujete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u karijeri. Ukoliko tražite posao, najbolje bi bilo da se strpite do juna, kada ćete imati mnogo više sreće.Krajem godine situacija će se popraviti. Ukoliko želite da karijeru nastavite u inostranstvu, onda je decembar pravo vreme za tu odluku.

Astro-prekvalifikacija: frizer, krojač, modelar, pedikir, manikir

Bik (21. 4 – 20. 5)

Izrazito ste senzualni, pa uživate da radite s hranom, cvećem i luksuznom robom. Lepo pišete i još lepše se izražavate zbog čega ste odlični kao pevači, javni govornici i novinari.

Proleće 2008. je pravo vreme da krenete u ostvarivanje svojih planova. Ako se bavite pravima ili zakonom, očekujte veliki poslovni uspeh u drugoj polovini godine.

U novembru i decembru igrajte igre na sreću jer vas očekuje fantastičan dobitak. Novac uložite u nekretnine jer će vam se to najviše isplatiti.

Astro-prekvalifikacija: poslastičar, kuvar, mesar, stočar, povrtar, dizajner, statističar

Blizanci (21. 5 – 20. 6)

Da biste bili zadovoljni na radom mestu, potreban vam je posao uz koji ćete moći intelektualno da se razvijate. Odlično funkcionišete pod pritiskom, pa se dobro snalazite na rukovodećim mestima.

Ove godine nećete imati mnogo problema na poslu. Najviše uspeha imaćete u poslovma koji podrazumevaju komunikaciju s ljudima. Početkom godine možete očekivati veći priliv novca. Ukoliko nemate posao, potražite ga u septembru, jer ćete tada imati najviše uspeha.

Krajem godine moraćete da birate između karijere i porodice. Vaša odluka mnogo će uticati na vaš život.

Astro-prekvalifikacija: taksista, prevoznik, poštar, trgovac, šef magacina, špediter

Rak (21. 6 – 22. 7)

Mnogo radite jer posao doživljavate kao najbolji način da zaboravite emotivne probleme. Povučeni ste i melanholični, pa nikada ne započinjete sukobe u kolektivu i uvek se truditi da, ma gde da se nalazite, oko sebe stvorite sklad i harmoniju.

Ukoliko imate porodični biznis ili ste čekali pravi trenutak da ga započnete, ovo je definitivno dobra godina za to. U oktobru i novembru imate sjajne aspekte za saradnju sa strancima i za odlazak u inostranstvo. Ako ste maštali o tome da budete vođa u vašem okruženju, u decembru bi vaši snovi mogli da se ostvare. Ukoliko nemate posao, početkom aprila situacija će se sigurno popraviti nabolje.

Astro-prekvalifikacija: dadilja, babica, vodoinstalater, restaurator

Lav (23. 7 – 22. 8)

Kreativni ste, dinamični i inspirišete druge. Uživate u poslovima koji nude status, ugled i uticaj.

Ovo je godina u kojoj ćete živeti na račun stare slave. Ako idete u školu ili studirate, biće vam potrebna jaka volja da se koncentrišete i prionete na učenje. U proleće ćete imati pune ruke posla, pa ćete zbog toga biti pod stresom. Odmarajte se što više da biste izbegli zdravstvene probleme.

U oktobru i novembru imate odlične aspekte za sticanje novca, pa je moguće da ćete u tom periodu dobiti neko nasledstvo ili će vam svi dužnici vratiti dugove.

Astro-prekvalifikacija: moler, vatrogasac, zlatar

Devica (23. 8 – 22. 9)

Da biste dobro funkcionisali za vas su najvažniji red, rad i disciplina. Pedantni ste i metodični, imate razvijen smisao za detalje, pa ste zato rado viđeni u svakoj firmi.

Ove godine na poslu ćete imati mnogo problema, pa ćete poželeti da promenite radno mesto.

Ukoliko se bavite bankarstvom ili ekonomijom, u maju i junu bićete neverovatno uspešni.

Mnogi aspekti za ovu godinu govore da ćete imati sreće ako odlučite da ulažete u sopstveni posao. Najbolje vreme za to je jesen jer će vam se u tom periodu sve što uložite višestruko vratiti.

Astro-prekvalifikacija: knjigovođa, stilista, vaspitač

Vaga (23. 9 – 22. 10)

Šarmantni ste, domišljati i duhoviti, pa se najbolje snalazite u komunikaciji s ljudima. Uvek poštujete izreku „dvaput meri, jednom seci", zbog čega nikada ne grešite.

Ako ste zaposleni, čuvajte posao koji imate jer ovo nije dobra godina za napredovanje ili promenu radnog mesta.

Ukoliko ste umetnik, na proleće ćete imati mnogo uspeha.

Ako ste već duže vreme bez posla, jun i jul su savršeni za rešavanje ovog problema. Okušajte svoju sreću u medijima ili građevinarstvu jer su to područja u kojima vas čeka veliki uspeh.

Krajem godine imaćete više uspeha čime god da se bavite.

Astro-prekvalifikacija: organizacija venčanja, sekretarica, dizajner

Škorpija (23. 10 – 22. 11)

Ne volite da vas neko nadgleda i kontroliše i uvek se borite za nezavisnost i samostalnost u radu. Uživate u zagonetkama, pa ste odlični detektivi, policajci i psihijatri.

Početkom proleća imaćete mnogo uspeha ako se bavite medicinom i farmacijom.

U septembru i oktobru krenućete s puno žara u nov posao iako vam oblast kojom ćete se baviti neće biti dovoljno bliska. U decembru ćete dobiti ponudu da otputujete u inostranstvo. Obavezno iskoristite ovu priliku jer vas čeka veliki uspeh.

Astro-prekvalifikacija: farmaceut, kozmetičar, travar, računovođa

Strelac (23. 11 – 21. 12)

Stalna unutrašnja borba u pokušaju da obuzdate svoj temperament razvila je u vama osećaj za meru i disciplinu. Zbog toga obično birate poslove koji su vezani za humanitarni rad i decu.

Ako se bavite medicinom, najviše uspeha imaćete početkom proleća. Moguće je da ćete dobiti poziv da se usavršavate u inostranstvu. Ukoliko ste do sada i sumnjali u sebe i svoje ideje, jun je idealan mesec da pred vaše pretpostavljene izneste projekat o kojem već duže vreme razmišljate.

U novembru i decembru očekujte veći priliv novca. Ovo je takođe idealan period za promenu ili traženje posla.

Astro-prekvalifikacija: turistički vodič, bibliotekar, štampar

Jarac (22. 12 – 19. 1)

Svi poslovi u kojima se traži dugoročno ulaganje, bilo rada ili novca, savršeno vam odgovaraju. Ne podnosite ljude koji svoj posao „otaljavaju", pa često zbog toga dolazite u sukob s kolegama.

Početkom godine na poslu vas očekuje mnogo uzbudljivih, lepih, ali i mučnih situacija. Nemojte biti previše agresivni jer će se u tom slučaju sve okrenuti protiv vas.

Krajem jeseni moći ćete da predahnete i dobro razmislite u kom pravcu će se dalje razvijati vaša karijera. Veći priliv novca očekuje vas u novembru. Ukoliko radite u privatnoj firmi, onda će ovo biti sjajna godina za vas jer ćete mnogo više zarađivati i napredovati na poslu.

Astro-prekvalifikacija: kamenorezac, drvodelja, zidar, stolar

Vodolija (20. 1 – 18. 2)

Vama odgovara sve što je moderno. Skloni ste i svim vrstama televizijske delatnosti, bilo kao autori, bilo kao tehničari. Često se priključujete nevladinim organizacijama i borac ste za ljudska prava.

Ako nemate posao, jun i jul su idelani meseci kada možete da počnete da zarađujete novac. Najviše sreće imaćete u poslovima koji imaju veze s trgovinom i građevinarstvom.

U septembru ćete trčati na sto strana, ali ćete sve uspeti da završite. Početkom zime imaćete mnogo uspeha u poslovima koji su povezani s obrazovanjem, tehničkim delatnostima i politikom.

Astro-prekvalifikacija: programer, auto-električar, menadžer

Ribe (19. 2 – 20. 3)

Vi ste u stanju da dugo maštate o poslu kojim biste želeli da se bavite, a da nikada zapravo ne počnete da radite. I kada se zaposlite maštaćete o tome da na radnom mestu pronađete ljubav svog života.

Iako ove godine nećete imati finansijskih problema, bilo bi dobro da počnete da štedite novac jer će vam dobro doći krajem 2008.

Septembar je idealan mesec da od nadređenih zatražite unapređenje. Početkom zime očekujte veći priliv novca koji će vam doći baš onda kada vam bude najpotrebniji.

Astro-prekvalifikacija: obućar, vinar, fotograf, krojačica, ikonopisac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.