Posle ovog teksta verovatno će vam se zgaditi bilo kakva hrana, ali ovo su činjenice koje morate da znate!

Izvor: JavneVesti.com, 16.Sep.2013, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle ovog teksta verovatno će vam se zgaditi bilo kakva hrana, ali ovo su činjenice koje morate da znate!

Da li ste znali? Ako ste gadljivi, a upravo spremate neku večeru, ili ostavite taj posao, ili nemojte dalje čitati ovaj tekst da vam ne bi preselo. 1) Ubeđeni ste da je to sir? Varate se. Čak 49% svakog sirnog proizvoda zapravo su razne hemikalije, aditivi, koji znatno pojačavaju ukus. Oni zaista dobro imitiraju prirodni sir, ali baš zato što je to samo imitacija, ovo su uglavnom jeftini proizvodi. Dakle, pravi sir je smo 51%, a to je sasvim dovoljan procenat da se reklamira kao potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << prirodan. 2) Vi koji često posećujete restorane brze hrane, u proseku godišnje pojedete oko 12 stidnih dlačica! Problem više ne treba da vam predstavljaju duge crne vlasi kose, jer ćete njih ako ništa drugo, barem lako uočiti i skloniti. Glavna frka sad je oko stidnih dlaka. Ne treba da trošite vreme na razmišljanje o tome kako su dospele u vaš obrok, već se potrudite da ih izbegnete. 3) I salate u fast food prodavnicama su sumnjive. Pored toga što imaju mnogo kalorija, a ne bi trebalo i one sadrže raznorazne aditive, kao i glicerol. Hemijski sastojci produžavaju rok trajanja, ali takve salate nimalo nisu zdrave, kao što mi to želimo kada ih naručujemo. 4) Katastrofalna prerada mesa za hot dogove. Ona viršla koja podseća na pastu i stavlja se u kiflu dobija se tako što se iz mesa odtrane sve hrskavice i kosti. Na kraju tog procesa separacije hrana se napuni bakterijama, pa se onda to izdvojeno meso ispira ogromnim količinama amonijaka. Tu se još dodaju i razni veštački dodaci , da bi se komad mesa vratio u prvobitno stanje. 5) Previše aditiva i u šejku od jagode. Pošto su prave lepe jagode izgleda postale previše skupe, uvek je lakše naći neku manje kvalitetnu alternativu. Veštačke prerađevine u takvim slučajevima, uvek se trude da izimitiraju pravi ukus voća. Među tim silnim dodacima su fenetil alkohol, etil acetat koji se najčešće koristi u hemijskoj industriji, kao i mnogi razređivači. Da li vam se posle ovog saznaja još uvek pije milk šejk? 6) Gumene bombone imaju lažni sjaj. Gumene bombonice koje svi volimo, onaj predivan sjaj zapravo dobijaju u prehrambenoj industriji kada im se doda šelak - izmet tajlandskog insekta. Bljak. Izvinjavamo se svim ljubiteljima ovog slatkiša.   

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.