Poslastice sa Mojom kravicom

Izvor: Dzungla.org, 31.Jul.2013, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslastice sa "Mojom kravicom"

Voćni kolač Za 4 osobe: 250 g „Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira“, 375 ml mleka, 15 g želatina u listićima, veći paket piškota, 70 g marmelade od bresaka, 3 breskve, kašika kakao praha, 2 kašike ruma, 150 g čokolade za kuvanje, 200 ml šlaga za dekoraciju i čokoladne mrvice za dekoraciju. Listiće želatina rastopite u hladnoj vodi, ocedite, pomešajte sa mlekom i kuvajte na sasvim niskoj temperaturi dok mleko ne proključa, uz stalno mešanje, da se želatin sasvim otopi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Sklonite s ringle, sačekajte da se malo ohladi, zatim dodajte „Moja Kravica Kuhinjica sitan sir“ i snažno mešajte da dobijete homogen krem. Dno i zidove okruglog pleha za torte obloženog papirom za pečenje prekrijte slojem piškota, poprskanih rumom i odozgo sipajte pola količine krema. Ostatak piškota lepite jednu za drugu marmeladom od bresaka, umačite u rum i ređajte preko krema. Odozgo rasporedite dve oljuštene i očišćene breskve, isečene na kockice. Preostali krem pomešajte sa kakaom u prahu i sipajte preko piškota i kockica bresaka. Poravnajte spatulom i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Sutradan, tortu pažljivo preručite na poslužavnik, ukrasite šlagom, čokoladnim mrvicama i kriškama preostale breskve i do serviranja čuvajte u frižideru. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Aromatični čizkejk Za 4 osobe: 100 g „spekulos“ keksa, 400 g „Moja Kravica feta sira“, jedno jaje, 200 g šećera u prahu, 25 g „Moja Kravica maslaca“, pola kašičice đumbira u prahu, limun, nekoliko listića nane i svežeg bobičastog voća za ukrašavanje. Kekse sameljite i pomešajte sa otopljenim i ohlađenim „Moja Kravica maslacem“ da dobijete gustu, homogenu masu. Ovom masom obložite 4 okrugla, silikonska kalupa za mafine i ostavite da odstoje u frižideru dva-tri sata. „Moja Kravica feta sir“ umutite sa šećerom u prahu da dobijete glatku smesu. Ne prestajući da mutite, dodajte jaje, đumbir i sok od pola limuna. Dobijeni krem rasporedite u kalupe i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 130 stepeni. Pečene kolače ohladite i do serviranja ostavite da odstoje u frižideru. Pre serviranja pažljivo preručite na tanjire i ukrasite svežim bobičastim voćem i listićima nane. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Sladoled torta Za 4 osobe – za koru: 150 g brašna, 125 g „Moja Kravica maslaca“, 5 kašika šećera u prahu i 2 kašičice strugane kore pomorandže. Za sladoled: 500 ml „Moja Kravica pavlake za šlag“, nekoliko kapi ekstrakta vanile, 5 žumanaca, 4 kašike šećera i 1,5 dl jake, hladne kafe. Za preliv od čokolade: 100 g čokolade za kuvanje, 100 ml „Moja Kravica slatke pavlake“ i 2 kašičice strugane kore pomorandže. Penasto umutite „Moja Kravica maslac“ sa šećerom i, ne prestajući da mutite, dodajte struganu koru pomorandže i malo-pomalo brašna. Dobijenu masu prekrijte aluminijumskm folijom i ostavite da odstoji u frižideru 60 minuta. Ohlađenu masu za koru preručite u pleh, obložen kolačarskim papirom i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Za to vreme na pari umutite žumanca sa ranije pripremljenom i ohlađenom kafom da dobijete penastu, gustu masu. Sklonite s ringle, ohladite i pomešajte sa ranije pripremljenim šlagom od „Moja Kravica pavlake za šlag“. Dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanile i ostavite da odstoji u zamrzivaču 60 minuta, pa ponovo mutite dva-tri minuta i preručite preko ohlađene kore. Ostavite da odstoji 4 sata u zamrzivaču. U međuvremenu, na pari otopite izlomljenu čokoladu pomešanu sa „Moja Kravica slatkom pavlakom“. Sklonite s ringle, ohladite, dodajte struganu koru pomorandže i promešajte. Pre serviranja tortu pažljivo preručite na poslužavnik i prelijte čokoladnim prelivom. OpširnijeVečernje Novosti

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.