Poslanici traže da im se omogući rad od kuće

Izvor: Njuz.net, 14.Okt.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici traže da im se omogući rad od kuće

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSkupština bi funkcionisala pomoću grupe na Fejsbuku gde bi se razmenjivala mišljenja i glasalo za predloge zakona

BEOGRAD, 14. oktobar 2014, (Njuz) – Poslanici u Skupštini Srbije podneli su inicijativu čijim usvajanjem bi im bio omogućen rad od kuće. Oni smatraju da bi ova odluka doprinela efikasnijem radu i donela znatne uštede parlamentu.
- Mislim da bi rad od kuće bio pravi potez u ovom momentu – kaže Dragan Šormaz, jedan od potpisnika inicijative – Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << bi bilo troškova prevoza, smeštaja, poslanici ne bi trošili pare na skupa odela već bi mogli da nose neke kežual varijante. Jedini trošak za parlament bi bila pretplata na internet koja bi bila plaćena svakom poslaniku. Danas većina poslanika ima i pametne telefone pa bi mogli da učestvuju u radu skupštine u svakom momentu, dok su na pecanju, sa društvom u provodu ili na nekom drugom mestu. Atmosfera bi bila dosta opuštenija jer bi za vreme zasedanja poslanici mogli da rade i neke druge stvari, a ne samo sede i slušaju govornike koji, pošteno govoreći, umeju da budu baš dosadni – objašnjava Šormaz razloge za ovu inicijativu.
Poslanici su do detalja razradili plan rada od kuće. Skupština bi formirala Fejsbuk grupu u kojoj bi kao statusi izlazili predlozi zakona i amandmana, a poslanici bi u komentarima davali svoje mišljenje. Glasanje bi funkcionisalo prilično jednostavno pomoću lajk i šer opcije.
- Na sve smo mislili. Administrator grupe objavi status u kome je predlog za koji treba da glasamo. Ko je „Za“ nek’ lupi šer, uzdržani lajk, a oni protiv nek ništa ne diraju. Fejsbuk automatski prikazuje odnos lajkova i šerova pa bi brojanje bilo lako – tvrdi Šormaz.
Jedini nedostatak ove inicijative je to što skupštinski restoran ne radi kućne dostave, ali se poslanici nadaju da će zajedničkim radom u bliskoj budućnosti uspeti da otklone i ovaj problem.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.