Posada Diskaverija: Nije bilo seksa u svemiru!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2010, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posada Diskaverija: Nije bilo seksa u svemiru!

Tokom poslednje misije Spejs šatla "Diskaveri" posadu su činile tri žene i četiri muškarca, što je dovelo do brojnih insinuacija kako su astronauti provodili vreme, ali komandant broda Alan Poindekster izričito je rekao da na njegovom brodu nije pređena granica profesionalnog odnosa, prenosi "Telegraf".

O seksu u svemiru nije se često govorilo u prošlosti. U tekstu objavljenom marta 2000. godine na sajtu space.com, piše da je zvaničan stav NASA-e da "nije zabranjen seks >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << između članova posade".

"Mi smo grupa profesionalaca. Jedni druge tretiramo sa poštovanjem i sjajan nam je profesionalni odnos. Intimni odnosi nisu cilj. Nismo ih imali i nećemo ih imati", izjavio je Alan Poindekster prilikom posete Tokiju, tokom koje je pričao o poslednjoj svemirskoj misiji.

Ed Kampion, portparol NASA-e je izjavio da se "uzdaju u profesionalizam i dobru procenu članova posade, ali da ništa nije precizirano kada je reč o seksu u svemiru".

Misija iz aprila, kada se Diskaveri spojio sa Međunarodnom svemirskom stanicom, postavila je novi rekord, jer se po prvi put u istom trenutku našlo četiri žene u svemiru.

Povezane vesti:

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.