Policija traga za vlasnikom 2,5 evra

Izvor: S media, 03.Sep.2010, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traga za vlasnikom 2,5 evra

Policija u gradu Tihi na jugozapadu Poljske predano i marljivo ali bez uspeha pokušava da nadje čoveka koji je još u maju izgubio novčanicu od 10 zlota, u preračunu 2,5 evra iako će to koštati poreske obveznike najmanje 25 evra.

Poljak koji je u jednom naselju u gradu Tihi našao na ulici tu sitnu novčanicu pošteno je odneo policiji i tako pokrenuo birokratski mehanizam koji nalaže da država učini sve, ma koliko to koštalo, da nadje vlasnika izgubljene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stvari pre nego što ona pripadne državi ako vlasnika nema.

"Zakonodavci nisu precizirali donju granicu vrednosti stvari od koje se traga za vlasnikom, tako da je policija morala da stupi u akciju", kazao je poljskoj televiziji TVN24 Kšištof Zavala iz nadležnog Okružnog suda u Katovicama.

Upravo taj sud je instanca koja će u ovom slučaju odlučiti da nadjena stvar pripada državi pošto vlasnik nije pronadjen, ali država mora da mu plati troškove sudjenja.

Poljski poreski obveznik pored utrošenog vremena i truda policajaca platiće tako 25 evra za sudske troškove kako bi državi pripala 2,5 evra.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija traga za vlasnikom 2,5 evra

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2010

Policija u gradu Tihi na jugozapadu Poljske predano i marljivo, ali bez uspeha pokušava da nađe čoveka koji je još u maju izgubio novčanicu od 10 zlota (2,5 evra) iako će to koštati poreske obveznike najmanje 25 evra.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.