Pokrenut postupak protiv Marića zbog iznetih uvreda

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak protiv Marića zbog iznetih uvreda

Ovo je za “Republiku” potvrdila i Irena Bjeloš, portparol Višeg tužilaštva.
“Rektorka je obećala predstavnicima 1 od 5miliona poništavanje doktorata Malog”
– Pokrenuli smo postupak, preduzimamo sve mere iz nadležnosti i po okončanju istrage obavestićemo javnost o svim detaljima. To je sve što mogu da izjavim u ovom trenutku.
U međuvremenu su na račun Marića krenule salve uvreda i pretnje svim i svačim.
Podsetimo, Marić je u jutarnjem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pre četiri dana izneo niz uvreda na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, koji je sa rektorkom Ivankom Popović učestvovao u pregovorima sa studentima udruženja “Jedan od pet miliona”. Studenti su 12 dana blokirali zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i tražili su da se ispita doktorat ministra finansija Sinipe Malog.
Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marić je naveo da će o doktoratu odlučivati Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, uz objašnjenje da je “jedan njihov predstavnik član te komisije”, aludirajući na Sinanija.
Mediji su preneli i da je Marić apostrofirao “sumnjivo prezime” Sinanija i rekao da on ne može da bude moralni sudija, jer bi na Kosovu “Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali”.
Takođe je naveo da Sinani predaje albanski jezik, što nije tačno, i da je profesor “roke mandoljine”.
www.bg.ac.rs
Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu izrazila je ranije gnušanje zbog vređanja prodekana i profesora Danijela Sinanija i rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović na TV “Hepi”. Omalovažavanje profesora Sinanija osudila je i Stranka slobode i pravde (SSP) uz ocenu da to nije samo uvredljivo i “u duhu devedesetih”, već je primer kako se “stavljaju mete na ljude čiji je jedini greh to što drugačije misle”. Izjave Marića osudio je i Pokret slobodnih gradjana (PSG). Na društvenim mrežama ocene glavnog urednika TV “Hepi” osudile su javne ličnosti, pre svega novinari.
Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

The post Pokrenut postupak protiv Marića zbog iznetih uvreda appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.