Izvor: Njuz.net, 06.Avg.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola saobraćaja pokazala da većina vozača kod sebe ima 1000 dinara

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 6. avgust 2015, (Njuz) – Saobraćajna policija je prethodnih dana izvršila pojačanu kontrolu saobraćaja i tom prilikom utvrđeno je da većina vozača kod sebe ima bar 1000 dinara, saznaje Njuz u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 
– Intezitet saobraćaja uvek je pojačan u letnjem periodu, što dovodi do povećanog rizika po sve njegove učesnike – objašnjava Janko Mitrović, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije – Kako bi uticali na bezbednost i smanjili >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << broj prekršaja, pripadnici našeg sektora su preventivno delovali i kontrolisali kako vozači i putnici poštuju saobraćajne propise. Tokom ove kontrole utvrđeno je da su najčešći prekršaji nevezivanje pojasa, prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja bez upaljenih svetala, ali i da većina vozača sa sobom nosi bar 1000 dinara – naveo je Mitrović.
Prema njegovim rečima, to pokazuje da, među učesnicima u saobraćaju, raste svest o potrebi nošenja gotovog novca sa sobom što se, u krajnjoj meri, pozitivno odražava na rad saobraćajnih policajaca i opšte stanje na putevima.
- Ovakve mere kontrole trajaće sve do kraja turističke sezone i ovom prilikom bih pozvao građane da, pre polaska na put, obavezno provere da li sa sobom imaju svu neophodnu opremu i bar hiljadu dinara u kešu – izjavio je Mitrović.
U sklopu akcije saobraćajna policija je kontrolisala i automobile sa stranim tablicama prilikom čega je utvrđeno da njihovi vozači, bez obzira da li su stranci ili srpski gastarbajteri koji dolaze u zavičaj, kod sebe imaju minimum 20 evra, flašu viskija, neki parfem ili boks cigara.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.