Počinje osmi »Dukatfest«

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje osmi »Dukatfest«

BANJALUKA - Program Osmog internacionalnog festivala folklora "Dukatfesta" počinje večeras u 20 časova defileom ansambala centrom Banjaluke, dok je ceremonija otvaranja predviđena za 21 čas u porti hrama Hrista Spasitelja.

"Dukatfest", na kojem će do 24. juna učestvovati ansambli iz sedam zemalja: Italije, Moldavije, Rusije, Indije, Kipra, Srbije i Republike Srpske, predstaviće se prvo građanima Banjaluke.

"Uspjeli smo i da proširimo program na 'Dukatfest' radionice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u kojima je izabrano šest najboljih kreativaca koji će predstaviti svoj rad, a snimili smo i šest promotivnih filmova koji će biti premijerno prikazani na centralnoj festivalskoj večeri u ponedjeljak, 22. juna", rekla je Natalija Trivić, direktor ovog festivala.

Jovana Simić, direktor programa, rekla je da će u nedjelju, 21. juna, u sportskoj dvorani u Laktašima od 20 čas nastupiti ansambli iz Moldavije, Kipra i Italije, dok će u isto vrijeme na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Modriča nastupiti ansambli iz Indije i Rusije, te etno grupa "Vida" i gradski hor.

Ona je dodala da su za ponedjeljak, 22. juna, u Banjaluci predviđeni okrugli sto, prodajna izložba suvenira zemalja učesnica festivala i kreativaca BiH, te centralno takmičarsko veče na Trgu Krajine od 21 čas.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Otvoren »Dukatfest«

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2015

BANJALUKA - Defileom učesnika ulicama grada i nastupom ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci je večeras počeo Osim internacionalni festival folklora "Dukatfest"...Direktor Festivala Natalija Trivić poručila je na otvaranju da su organizaciju skupa podržale domaće institucije, privrednici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.