Počinje najbolja serija na RTS-u!

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje najbolja serija na RTS-u!

Serija Radio-televizije Srbije, "Koreni", na Prvom programu je od 19.50 sati. Saznajte neke detalje o seriji u videu!

Serija "Koreni", snimljena je po antologijskom romanu Dobrice Ćosića. RTS je najavio kao najbolju seriju koji ćemo gledati ove godine!

Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga.

U mnoštvu motiva i tema, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posebno se izdvajaju motiv porodice i porodičnog sukoba između očeva i sinova, porodično poreklo i problem identiteta, održavanje kultova srpske nacionalne mitologije, politički sukobi koji dovode do narodnog oblikovanja sprskih intelektualaca školovanih u inostranstvu, patrijahalna despotija kao kult, uloga i položaj žena u porodici, kao i mnogi drugi...

Glavne uloge u seriji tumače Žarko Laušević, Igor Đorđević, Sloboda Mićalović, Raša Vujović, Bogdan Diklić, Nenad Jezdić, Dara Džokić, Goran Šušljik ...

Serija će se emitovati svake nedelje u 20 sati.

Pratite MONDO i na Instagramu i Facebook stranici!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.