Izvor: Blic, 29.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po navici me gađaju grudnjacima

Po navici me gađaju grudnjacima

U prepunoj maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, u četvrtak uveče, popularni rokenrol pevač Momčilo Bajagić Bajaga je sa svojim 'Instruktorima' napravio jedan od boljih koncerata u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Pronašli smo ga u kombiju na putu za Pulu gde, sa jedanaest saradnika, putuje da bi večeras nastupio u 'Uljaniku'.

- Ovo mi je bio jedan od najboljih koncerata u poslednjih... pet, šest godina. Atmosfera je bila neviđena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo je preko tri hiljade ljudi. Neprekidna vriska i horsko pevanje. Svirali smo preko tri sata. Bebica (Bebi Dol, prim. nov.) nam je bila gost u tri pesme. Gitarista 'Plave trave zaborava', Davor Rodik svirao je sa nama na numerama 'Gore dole' i 'Godine prolaze' - kaže Bajaga.

Čuli smo da je Alka Vujica đuskala u prvim redovima sa poznatim ličnostima sa hrvatske pop scene, od Jure Stublića, preko Marine Perazić do momaka iz benda 'Hladno pivo'. Da li si video nekog od njih posle svirke?

- Nisam, na žalost. Bili smo umorni, jer smo ceo dan putovali. Bebi Dol, koja je išla sa nama, bila je premorena, a svirka, sve sa tri bisa, trajala je do pola jedan. Odmah posle svirke smo zbrisali u hotel. A danas, evo nas opet na putu - objašnjava Bajaga.

Ono što je svakako najsimpatičnija priča sa koncerta je to da su te zagrepčanke prosto zasule grudnjacima.

- Pa to je postalo tradicija. Uvek me gađaju. Ono što je zaista zanimljivo desilo se dok smo svirali treću pesmu. Odjednom je iz sale doleteo veliki crveni grudnjak i zalepio mi se pravo na stalak za mikrofon. Bilo je interesantno videti tu scenu, crveni brus i mi pozadi u crnim odelima.

Koje pesme ste horski pevali na bisevima?

- Većinu pesama smo pevali u horu. Na kraju su svi u transu pevali 'Nije votka rakija'.

Da li ste imali ikakve probleme na granici ili u samoj Hrvatskoj?

- Nikakvih problema nemamo odavno. Ljudi u Zagrebu vole našu muziku i uživaju u tome. Radujem se večerašnjem nastupu u 'Uljaniku' u Puli - kaže na kraju razgovora Bajaga. Vladimir Đurić Đura

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.