Planirate da prestanete da pušite?

Izvor: Dzungla.org, 17.Maj.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planirate da prestanete da pušite?

Potražite pomoć - biće vam lakše, a i šanse za uspeh će se povećati.

Ukoliko se prilikom pokušaja ostavljanja duvana koristi neka vrsta pomoći, bilo psihološka, bilo ona u vidu žvakaćih guma ili nikotinskih flastera, stopa uspeha u ostavljanju duvana posle godinu dana iznosiće 15 odsto.
Kako su pokazali rezultati istraživanja objavljenih u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, ukoliko se, međutim, ta pomoć ne koristi, na deset pušača koji pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << da ostave duvan, to će posle godinu dana uspeti samo jednom
To znači da 90 odsto pušača koji nemaju neki vid podrške ne uspe da ostavi duvan, objavio je francuski dnevnik 'Parizjen'.
Naučnici koji su sproveli istraživanje su istakli i da veliki broj hemijskih supstanci sadržanih u cigaretama stvara veliku zavisnost u ljudskom mozgu koje se teško osloboditi.
(Izvor: Mondo, Tanjug)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.