Pingvini na tuširanju (FOTO)

Izvor: S media, 01.Feb.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pingvini na tuširanju (FOTO)

Popodnevno sunce možda nije toliko jako iznad Foklandskih ostrva, ali su pingvini navikli da žive u hladnim predelima. Ne izbegavaju ni tuširanje.

Može se dogoditi da zateknete red pingvina za prirodni slatkovodni tuš, na ostrvu Sanders, koji pingvini koriste da se okupaju i speru slanu vodu sa sebe. Ove fotografije jasno pokazuju koliko su pingvini svesni važnosti dobre higijene.

Braća Vil i Met Burard Lukas putovali su iz Londona da bi fotografisali albatrose, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali su im iznenada pažnju omeli neodoljivi pingvini.

"Pingvini su bili sjajni. Divno ih je gledati, i jasno vam je da uživaju", kaže 27-mo godišnji Vil.

"Često smo bili u prilici da vidimo kako se svađaju, birajući najbolje mesto za tuširanje", objašnjavaju braća.

Braća objašnjavaju da pingvini čak nemaju strah da vam priđu. Neki su čak radoznalo znali da im pritrče kljucajući tik kod njihovih nogu.

(dailymail.com)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.