Pijaca ljubavi: O ovom običaju bugarskog naroda priča ceo svet! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 12.Apr.2017, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijaca ljubavi: O ovom običaju bugarskog naroda priča ceo svet! (FOTO, VIDEO)

Romska zajednica Kaladžija Staroj Zagori u Bugarskoj, četiri puta godišnje organizuje manifestaciju na kojoj se mladići i devojke upoznaju i dogovaraju brak.

Romi u Bugarskoj organizuju pijacu nevesta, gde se uz nadzor odraslih ugovaraju brakovi, a sve uz usmenu potvrdu i novac.



"Za mene je sve ovo normalno, svi govore da se mi ovde prodajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ali to nije istina. Novac se razmenjuje kao deo tradicije. Potrebno je da se mladić i devojka upoznaju, a roditelji su ti koji odlučuju da li tu devojku žele da prime u svoju porodicu. Nakon toga sledi dogovor, veridba i na kraju svadba", rekla je jedna od nevesta.

Photos: Bulgaria's bride markets --> http://t.co/D0F8Af3fQU pic.twitter.com/OEJf0oCbIO

Svaki mladić mora da dobije dozvolu roditelja izabrane devojke, a to postiže na osnovu bogatstva koje ističe zlatnim lancima oko vrata.

"Novac predstavlja čast. Ako dam dete bez nadoknade znači da sam siromah bez autoriteta, da me niko ne uvažava, automatski to znači da moje dete neće niko poštovati i cela porodica gubi poštovanje”, izjavio je jedan od  roditelja.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.