Pevač „Depeche Mode“ teško bolestan

Izvor: Blic, Beta, 16.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevač „Depeche Mode“ teško bolestan

Zdravstveno stanje Devijda Gahana, pevača grupe „Depeche mode”, i dalje je kritično zbog čega je definitivno odložen nastup ove popularne grupe u Beogradu, koji je trebalo da bude održan 20. maja. Na Ušću su zaustavljeni radovi oko podizanja bine i postavljanja infrastrukture neophodne za ovaj spektakl – a, prema nezvaničnim informacijama, nagađa se da bi otkazani koncerti mogli da budu održani dva meseca kasnije ili u maju 2010. godine.

Harizmatični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pevač Dejvid Gahan ima ozbiljnih problema sa gastroenteritisom te, iako su lekari u Grčkoj, gde je prvo hospitalizovan, prognozirali da će se brzo oporaviti, morao je da ode na lečenje u Ameriku, a za sada još uvek ne postoje naznake da će biti u stanju da se narednih nekoliko dana ponovo popne na binu.

Nakon što je otkazan koncert u Atini (kada je više od 20.000 ljudi burno reagovalo bacajući flaše ka bini na kojoj je čovek iz organizacije ozvaničio informaciju da je Gahanu pozlilo) i nekoliko narednih nastupa sastava „Depeche mode” dovedeno je u pitanje, a u Beogradu tek što je počelo postavljanje bine, podignut je i deo tribine, nosači za ozvučenje i rasvetu. Za sada se stalo sa radovima, a organizatori koncerta čekaju odluku menadžmenta benda da li će i kada koncert biti održan.

- Nadamo se skorom oporavku Dejva Gahana i čekamo dalje informacije od menadžmenta grupe. Da li je koncert odložen i do kada zavisi od zdravstvenog stanja pevača i od toga koliko će trajati njegov oporavak - kažu u udruženju „State of Exit” koji zajedno sa kompanijama „Carlsberg” i „Live nation” organizuje „Green fest” u sklopu kojeg je na Ušću trebalo da nastupi bend „Depeche mode”.

U Grčkoj nagađaju da bi popularni britanski sastav, prema nezvaničnim informacijama, mogao na Olimpijskom stadionu u Atini da održi koncert 14. jula 2009. ili 22. maja 2010. godine. Svuda gde su otkazani koncerti menadžment benda ističe da fanovi sačuvaju karte dok se ne budu znali svi detalji u vezi sa narednim koncertima na turneji „Tour of The Universe” na kojoj promovišu novi studijski album „Sounds of The Universe”.

U oktobru povratak na evropsku turneju

„Depeche mode" do 12. jula sviraju u Evropi, a prema sadašnjem rasporedu 24. jula odlaze u Kanadu i Ameriku gde će nastupati do kraja oktobra. Ponovo se vraćaju u 31. oktobra kada je zakazan koncert u Nemačkoj, a u brojnim gradovima širom Evrope sviraju do kraja godine. Nama najbliži koncert u Budimpešti zakazan je za 11. januar 2010. godine.

Istorijat Gahanovih bolesti

-Sredinom devedesetih Dejv Gahan je zbog problema sa heroinom počeo da ide na terapije i rehabilitaciju.

-U avgustu 1995. godine navodno je pokušao samoubistvo žiletom, a naredne godine predozirao se u hotelskoj sobi u Los Anđelesu te je spasen u Hitnoj pomoći.

-Sredinom devedesetih u Nju Orleansu je na pozornici doživeo infarkt i preživeo kliničku smrt.

-Na koncertima u Kanzas Sitiju i Čikagu 2006. godine prekinuti su nastupi „Depeche mode” uz objašnjenje da je Gahan oboleo od laringitisa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Depeche mode na Ušću otkazani

Izvor: Story, 15.Maj.2009, 22:37

Nastup sastava Depeche mode koji je trebalo da se održi 20. maja na Ušću u okviru Tuborg Green Festa otkazan je zato što se zdravstveno stanje pevača grupe, Dejvida Gana, pogoršalo..foto: promo

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.