Pet pravila horor filma!

Izvor: Mondo, 05.Okt.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet pravila horor filma!

Reditelj Džon Leoneti otkriva pet zlatnih pravila za snimanje horor filmova

Foto: YouTube

 Najjeziviji horor junak godine nije serijski ubica ili nekakvo čudovište, već porcelanska lutka Anabela.

Ova demonska igračka je imala sporednu ulogu u horor filmu "The Conjuring" 2013. godine, ali je tek "prednastavak" jednostavno nazvan "Anabela" otkrio koliko zapravo jezive lutkice mogu da budu.

Sada reditelj "Anabele" Džon Leoneti otkriva pet pravila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za snimanje filma koji će vas "na smrt isprepadati"

Stavi gledaoca na mesto vozača, ali mu oduzmi kontrolu nad vozilom

Reditelj govori da publika voli da misli da je "u filmu" - da iz prve ruke oseti strah od bombe koja otkucava ili bude smeštena u situaciju u kojoj ne znaju šta se dešava.

"Krećite se polako, ne žurite. Pustite tenziju da raste - manje je više, nek stvari budu jednostavne i obavezno snimajte široki kadar - dok pogled publike luta u više pravaca, vi iskočite iz jednog ugla i isprepadajte ih!"

Duhovi, ne vampiri

"Vrlo je jednostavno - koliko ljudi veruje u vampire, a koliko njih u duhove? Naprirodna bića su efektivnija od čudovišta. Ubacite malo religije u priču, zamislite da se duh pojavio i učinićete da se publika oseća ranjivo".

Lutke su prazne iznutra, ispuni ih užasom

"Strašne su i kada se ne pomeraju. Sve lutke imaju ljudski lik, ali im nedostaje nešto - emocije. One su ljuske koje lako mogu da zauzmu demoni. Ako pogledate lutki u oči, shvatićete da bulji u vas. To je jezivo".

Manipuliši

Svetlom i kamerom. "Veoma je lako manipulisati publikom. Jednostavnom igrom možete učiniti da pomisle da bi tako nešto moglo i njima da se dogodi. Zvuk je, ipak, najbolji adut da prepadneš gledaoca. Jednostavna škripa vrata u kombinaciji sa mrtvom tišinom je odličan način da izazoveš jezu".

Zahvali publici ti je dozvolila da se igraš sa njom

"Svi žele da izađu zadovoljni iz bioskopa nakon gledanja horor filma. Smesti im, napravi zaplet, a onda im otkrij sve - nek uzviknu 'a, to je znači to!'

Pogledajte trejler "Anabele", pa prosudite da li je u pravu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.