Pekari uveravaju građane da crni hleb farbaju bojama prirodnog porekla

Izvor: Njuz.net, 06.Sep.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekari uveravaju građane da crni hleb farbaju bojama prirodnog porekla

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePekari poručuju da im je interes građana uvek bio ispred sopstvene zarade

BEOGRAD, 6. septembar 2013, (Njuz) – Srpski pekari odbacuju spekulacije medija koji dovode u pitanje kvalitet crnog hleba u našim prodavnicama i tvrde da razloga za zabrinutost nema jer su boje kojima se farba hleb potpuno prirodnog porekla.
- Kontroverze oko crnog hleba koje su se pojavile ovih dana nisu utemeljene u činjenicama. Građani nemaju nikakvog razloga za brigu. Sve boje koje koristimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << za farbanje hleba u crno su dobijene prirodnim putem. Moram da naglasim da sve moje kolege poštuju ove standarde jer nam je kvalitet i interes kupaca uvek bio ispred zarade – kaže Đorđe Panić, vlasnik pekare Burek i kroasani.
Činjenicu da ovako dobijen crni hleb ima sve osobine kao beli, Đorđe pravda nedostatkom prirodnih dodataka koji bi stvorili utisak zbijenosti i gustine kao kod pravog crnog hleba.
- Ako želimo da postignemo pravi kvalitet ne smemo koristiti veštačka sredstva za dobijanje crnog hleba jer bi to bila prevara potrošača. Zato koristimo prirodne arome kako bismo kupcima dočarali originalni ukus crnog hleba, a trenutno radimo na dobijanju materija koje će ovako dobijenom hlebu dati prirodnu zbijenost i gustinu – zaključio je Panić.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.