»Pao« Mirsad Omerović

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Pao« Mirsad Omerović

GRAC - Mirsad Omerović, porijeklom iz Srbije, uhapšen je u opsežnoj akciji austrijske policije, pod sumnjom da je finansirao terorizam, objavio je list ''Krone''.

Kako piše list lisice su mu stavljene u 22. okrugu.

Po prvim informacijama on se u četvrtak  naveče  oprostio od svojih roditelja kako bi se preselio u Siriju. Saznaje se i da je napadom Kobri u  zgradi kojoj je živio njegova žena doživjela šok. Ona je primljena u Hitnu pomoć nakon toga.

Podsjećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << radi ''Nezavisne'' su ranije pisale o Mirsadu Omeroviću, poznatom kao Ebu Tejma, koji je svojevremeno bio član vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči.

U Maoču je došao iz Tutina, ali je uglavnom boravio u Beču.

Njegovo ime se dovodi  i u vezu sa odlaskom Samre Kesinović i Sabine Selimović u Siriju. Naime, porodice djevojčica  su za njihov odlazak optužile upravo Ebu Tejmu, u čiju su džamiju djevojčice odlazile neposredno prije odlaska u Siriju.

Ono što se za sada pouzdano zna jeste da su Sabina i Samra put od uzornih gimnazijalki, kćerki i sestri do "džihad-ratnica" prolazile u džematu Altun-Alem u Beču.

 Mirsad Omerović je dovođen u blisku vezu s Bilalom Bosnićem i Nusretom Imamovićem.

Ebu Tejma bio čest  gost u Altun-Alem džematu, gdje glavnu riječ vodi izvjesni šejh Adem, koji mu je, prema nezvaničnim informacijama, ustvari brat, objavili su federalni mediji.

Altun-Alem džemat više puta se pojavljuje u austrijskim medijima u kontekstu optužbi da služi za provođenje aktivne politike radikalizacije islamskog stanovništva Beča te organizovanja odlaska u džihad u Siriju.

Koliko je Ebu Tejma prijetnja nacionalnoj sigurnosti Austrijanaca, pitanje je koje su više puta od prošle godine ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije postavljali i poslanici u parlamentu, o čemu postoji prepiska i na zvaničnoj internet-stranici parlamenta.

Inače, od ranih jutarnjih časova u Beču, Gracu i Lincu traje opsežna policijska akcija protiv osoba za koje se sumnja da su džihadisti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Austrija – Uhapšen Tutinac zbog regrutovanja za Siriju i Irak

Izvor: SandzakPress.net, 28.Nov.2014

Tutin, Austrija – Mirsad O, poznatiji kao Ebu Tejma, inače, državljanin Austrije porijeklom iz Tutina, uhapšen je u opsežnoj akciji austrijske policije pod sumnjom da je finansirao terorizam, objavio je austrijski Kronen cajtung. On je optužen za glavnog čovjeka skupine IDIŠ za vrbovanje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.