Palmer sa Srpskom listom

Izvor: 011vodič.com, 03.Nov.2019, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer sa Srpskom listom

Delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, sastala se danas sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom.
Na sastanku je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Priština u cilju smanjenja tenzija i očuvanja mira. Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da je potrebno odmah ukinuti takse i nastaviti dijalog, kako bi se pronašlo kompromisno rešenje.

Što se tiče učešća u vladi, mi u nju pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nam nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda, saopštila je Srpska lista posle razgovora sa Palmerom. Kako se ističe, Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana.
Na kraju sastanka delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav da nikada nije bila deo problema, već deo rešenja, uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

The post Palmer sa Srpskom listom appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.