PROTEST KOJI JE UZDRMAO PLIVAČKI SVET Kada se sportisti udruže, dopingovanima neće NI RUKU DA PRUŽE /VIDEO/

Izvor: 011vodič.com, 24.Jul.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST KOJI JE UZDRMAO PLIVAČKI SVET Kada se sportisti udruže, dopingovanima neće NI RUKU DA PRUŽE /VIDEO/

Foto: AP Mark Schiefelbein / Promo Nisu više toliko retki slučajevi dopinga u sportu. Nažalost. Svi oni koji koriste nedozvoljene supstance zaslužuju adekvatnu kaznu i tu nema zbora. Ali šta se desi kada je odslužite kaznu, a onda ponovite istu grešku. Onda vam leđa okrenu – kolege. Foto: AP Mark Schiefelbein / Promo Dankan Skot odbija da pruži ruku Sunu Jangu Vrlo je jednostavno – niko ne voli varalice. Varanje je odraz nemoći, a korišćenje nedozvoljenih supstanci u sportu znak >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je da ne umete da prihvatite da je neko bolji od vas i da želite veštački da budete najbolji. Ovih dana održava se Svetsko prvenstvo u plivanju u Južnoj Koreji, a na meti kolega našao se domaći plivač Sun Jang. On je pre nekoliko godina odradio tromesečnu suspenziju zbog dopinga, a dozvoljeno mu je da učestvuje na ovogodišnjem planetarnom šampionatu iako je ponovo prekršio antidoping prtavila jer je razbio epruvete u kojima su bili uzorci njegove krvi. Plivači koji žele čist sport, revolt prema Jangu su izrazili na postolju. Najpre je u disciplini 400 metara slobodno Australijanac Mek Horton odbio da stoji na postolju pored zlatnog Janga, nije se rukovao sa njim, niti je želio da se fotografiše. – Znate već kakvo je rivalstvo. Njegovo ponašanje i sve što se dogodilo govori jače nego bilo šta što bih ja ikada mogao da kažem – poručio je čovjek koji je pokrenuo ovaj vid protesta Mek Horton. Dan kasnije nakon trke na duplo kraćoj deonici, na kojoj je takođe trijumfovao Kinez, isto je učinio i Britanac Dankan Skot, s tim da je ovog puta Jang sve želio da raspravi sa Skotom, pa su pale i prijetnje. Suna u septembru čeka saslušanje pred Sudom za arbitražu u sportu, pošto je Svetska antidoping agencija uložila žalbu na odluku FINE da ga ne kazni zbog […] More
The post PROTEST KOJI JE UZDRMAO PLIVAČKI SVET Kada se sportisti udruže, dopingovanima neće NI RUKU DA PRUŽE /VIDEO/ appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.