Izvor: Blic, 02.Nov.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESEDAN Nećete verovati ko je izabran za muškarca godine

Pevač Bono dobio je novu titulu – ženski magazin "Glamur" proglasio ga je za muškarca godine.

Ovaj magazin tradicionalno svake jeseni objavljuje listu žena koje su obeležile godinu, a sada će po prvi put u 36 godina dugoj istoriji lista biti izabrana i poznata ličnost u muškoj kategoriji.

- On je velika rok zvezda koja može da se bavi čim god poželi, ali je odličio da se fokusira na borbu za prava žena i devojaka širom sveta. To je nešto treba proslaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - objavili su urednici magazina.

Frontmen irske grupe U2 i poznati humanitarac prošle godine pokrenuo je kampanju čiji je cilj pomoć ženama iz siromašnih zemalja, kako bi im se obezbedilo bolje obrazovanje, zdravstvena zaštita i prilika za zaposlenje.

Bono se zahvalio "Glamuru" na nagradi i istakao da je borba za jednakost polova ne može biti uspešna ako se u nju pored žena ne uključe i muškarci.

- Mi smo u velikoj meri deo problema, pa treba da budemo uključeni i u njegovo rešavanje - rekao je on.

Za ženu godine magazin glamur izabrao je pevačicu Gven Stefani, američku olimpijsku gimnastičarku Simon Bajls, pop zvezdu Zendaju, i plus-sajz manekenku Ešli Grejem, osnivači akcije "Black Lives Matter", direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, italijanska dizajnerka Mjuča Prada i aktivistkinja za ljudska prava Nadia Murad.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Glamur odlučio: Bono Voks muškarac godine

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2016

Irska rok zvijezda Bono Voks, frotman grupe U2 i humanitarac dobio je još jedno priznanje – američki ženski časopis "Glamur" dodijelio mu je titulu Muškarca godine...Redakcija "Glamura" je u utorak objavila da će Bono biti prvi muškarac u 36 godina, koliko časopis izlazi, koji će ponijeti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.