POČINJE LA LIGA Madriđani jure Mesijevu Barsu

Izvor: 011vodič.com, 16.Avg.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE LA LIGA Madriđani jure Mesijevu Barsu

Usijanje na Pirinejima. Počinje La Liga, uz Premijer ligu, najjači šampionat na svetu. Titulu brani Barselona, koja je prošle sezone suvereno vladala u Španiji. Dok imaju u sastavu Lionela Mesija, Katalonci ne moraju da brinu. I ove sezone su prvi favoriti za krunu.
MAXBET ASISTENCIJA BILBAO – BARCELONA 2&3+, 1P1-3&2P1-3
Šampion je tokom leta doveo dva velika pojačanja. Iz konkurentskog Atletika stigao je francuski napadač Antoan Grizman, dok je iz Amsterdama >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << došlo „dete Ajaksa“ Frenki de Jong. Niko od bitnih igrača, zasad, nije napustio Nou Kamp.
I ove sezone katalonskom gigantu disaće za vratom madridski velikani, znatno pojačani Real i renovirani i podmlađeni Atletiko sa velikom nadom svetskog fudbala Žoaom Feliksom. Mladi Portugalac je plaćen više nego Grizman i Azar što govori o ambicijama čete Dijega Čola Simeonea da se opet popne na tron. Benfiki je isplaćeno čak 126.000.000 evra, najviše, ne samo u Španiji, nego i u Evropi. „Jorgandžije“ su osim Grizmana (120.000.000) dobro unovčile Lukasa Ernandeza (Bajern, 80.000.000) i Rodrija (Mančester siti, 70.000.000 evra), a ostale su bez stubova u odbrani Dijega Godina (Inter), Huanfrana (Sao Paulo) i Filipe Luiza (Flamengo).
Real je imao sezonu za zaborav, pa je potrošio više od 300.000.000 evra, a najveće pojačanje je sjajni Belgijanac Eden Azar, plaćen Čelsiju 100.000.000. Tu su i Luka Jović, Ferland Mendi, Eder Militao i Rodrigo. U pripremnim mečevima izabranici Zinedina Zidana su ređali poraze. Nejasna je i dalje situacija oko Gereta Bejla i Džejmsa Rodrigeza. Šansu iz prikrajka vrebaju Sevilja i Valensija, koji bi trebalo da se bore za četvrtu poziciji i Ligu šampiona. Betis je dobro pazario ovog leta, a najzvučnije pojačanje zeleno-belih iz Sevilje je Nabil Fekir iz Liona, koga je prošle godine jurio Liverpul.
Katalonci počinju sezonu na uvek neugodnom „San Mamesu“ u Bilbau, u petak (21.00) protiv „ponosa Baskije“. Lionel Mesi je umoran, opet je imao neuspešno leto sa reprezentacijom Argentine, ali zna se da je omaleni „gaučos“ pravi kada igra za klub u kojem je ostavio veliki trag. Osim Luisa Suareza partner u špicu biće mu Antoan Grizman. Brazilac Filipe Kutinjo, najskuplji igrač u istoriji Barselone, nalazi se na izlaznim vratima posle loših godinu i po na Nou Kampu.
Atletik iz Bilbaa je poznat kao klub za koji igraju isključivo Baskijci. Ovog leta nije potrošio ni evro za pojačanja, ali isto tako niko od bitnih fudbalera nije otišao. Najveći posao je napravljen produženjem ugovora sa prvom zvezdom tima, napadačem Injakijem Vilijamsom. Sa tamnoputim Baskijcem produžena je saradnja na čak devet godina. Mančester junajted je želeo odličnog napadača, ali uprava tima sa „San Mamesa“ uspela je da odoli bogatom klubu sa Old Traforda.
Prošle sezone u prvenstvu Španije Barselona nije uspela da pobedi najpopularniji baskijski klub. Na Nou Kampu je bilo 1:1, dok se proletos u Bilbau mreže nisu tresle. Poslednji put domaćin je pobedio Barselonu u decembru 2013. godine kada je Iker Munijain doneo velika tri boda.
PAŽNJA!
Na poslednjih pet utakmica ovih timova, Barselona je primila samo gol protiv Bilbaa.
PAŽNJA!
Na prethodne četiri utakmice Bilbaa i Barselone bilo je 0-2 gola.
SRBI U LA LIGI
Luka Jović (Real Madrid)
Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid)
Nemanja Maksimović (Hetafe)
Filip Manojlović (Hetafe)
Marko Dmitrović (Eibar)
Nemanja Gudelj (Sevilja)
Darko Brašanac (Osauna)
Igor Zlatanović (Majorka)
Aleksandar Sedlar (Majorka)
TOP 5 TRANSFERA U ŠPANIJI OVOG LETA
1. Žoao Feliks (Benfika – Atletiko Madrid) – 126.000.000 *
2. Antoan Grizman (Atletiko Madrid – Barselona) – 120.000.000
3. Eden Azar (Čelsi – Real Madrid) – 100.000.000
4. Frenki de Jong (Ajaks – Barselona) – 75.000.000
5. Luka Jović (Ajntraht Frankfurt – Real Madrid) – 60.000.000
* Cifre su u evrima

The post POČINJE LA LIGA Madriđani jure Mesijevu Barsu appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

MAXBETSPORT PREDSTAVLJA Svi transferi u La ligi

Izvor: 011vodič.com, 16.Avg.2019

BARSELONA. DOŠLI: Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Frenki de Jong (Ajaks), Neto (Valensija), Žunior Firpo (Betis), Emerson (Atletiko MG). Ukupno: 255.000 evra.. OTIŠLI: Malkom (Zenit), Jasper Silesen (Valensija), Andre Gomeš (Everton), Pako Alkaser (Borusija Dortmund), Denis Suarez (Selta), Emerson...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.