PET MILIJARDI POMOĆI:Iznet paket mera pomoći

Izvor: 011vodič.com, 12.Jun.2020, 02:34

PET MILIJARDI POMOĆI:Iznet paket mera pomoći

Država sa četiri set mera pomaže privredi i građanima. Za to će biti potrebno 5,1 milijarda evra, tačnije 608 milijardi dinara, što je polovina našeg budžeta i 11 odsto našeg BDP.
Prvi set mera najvećim delom predstavlja odlaganje plaćanja dospelih poreskih obaveza, uz kasniju otplatu na rate, najranije od početka 2021. godine.
Drugi set mera se odnosi na direktna davanja preduzećima, isplatu pomoći u visini minimalne zarade za preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << odnosno subvencije 50 odsto minimalne zarade velikim preduzećima, čiji zaposleni su poslati na prinudni odmor, zbog smanjenog obima poslovanja ili potpune obustave rada.
Treći set mera je usmeren na očuvanje likvidnosti privrednih subjekata u uslovima ekonomske krize očekivane tokom i po okončanju vanredne situacije prouzrokovane pandemijom Kovid-19 virusa.
Četvrti set mera se odnosi na uplatu direktne pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti svim punoletnim građanima Srbije .
Uz to je doneta odluka o povećanju zarada medicinskim radnicimna za 10 posto,isplata jednokratne pomoći penzionerima po 4000 dinara ,uz to isplata 10. aprila cele penzije. Banke su uvele moratorijum na tri meseca, što olakšava stvar građanima.
Ove mere su donete u cilju očuvanja kičme privrede i saniranju štete nastale ovom ogromnom pandemijim.
Ministar Mali je rekao da je trebao da se obrati predsednik Aleksandar Vučić, ali da se trenutno ne oseća dobro i da će u najkraćem roku to učniti.
Izvor:Srbijadanas.rs/Foto:Printscreen

The post PET MILIJARDI POMOĆI:Iznet paket mera pomoći appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.