PET GODINA ZBOG IZAZIVANJE NESREĆE “Tojotom” izazvao nezgodu u kojoj su mu poginuli prijatelji, sud mu smanjio kaznu

Izvor: 011vodič.com, 02.Jul.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET GODINA ZBOG IZAZIVANJE NESREĆE “Tojotom” izazvao nezgodu u kojoj su mu poginuli prijatelji, sud mu smanjio kaznu

Foto: Nenad Pavlović / RAS Srbija Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu Miljanu Đukiću (24) i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora jer je vozeći pijan na putu u Smederevskoj Palanci izazveo saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dva mladića od po 16 godina, koji su bili sa njim u vozilu na zadnjem sedištu. Đukiću je ovom presudom preinačena prvostepena presuda kojom je bio osuđen na šest godina zatvora i potvrđena je mera bezbednosti zabrane upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << motornim vozilima “B” kategorije od pet godina. Foto: Privatna arhiva Miljan Đukić upravljao je automobilom Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda. Đukić je osuđen zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer se 18. novembra 2017. godine u Smederevskoj Palanci, u stanju smanjene uračunljivosti, usled vožnje sa 1.54 promila alkohola u krvi, nije pridržavao saobraćajnih propisa usled čega su nastradali P. O. i M. Š. Vozio je pijan sa probnom vozačkom dozvolom u vreme zabrane upravljanja, nedozvoljenom brzinom ne manjom od 76 kilometara na čas u naselju gde je brzina ograničena na 50 kilometara na čas, izgubio kontrolu nad vozilom usled čega je došlo do nesreće i smrti dva mladića. Foto: Privatna arhiva Milos Š. (16) poginuo U odluci Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti imao u vidu da Đukić nije osuđivan, da je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 22 godine, da se porodica MŠ. nije pridružila krivičnom gonjenju, da je u nezgodi i sam zadobio teške telesne povrede i da je izrazio kajanje. Otežavajućih okolnosti nije bilo. Međutim, po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao adekvatan značaj svim navedenim olakšavajućim okolnostima, pa je Apelacioni sud prvostepenu presudu preinačio i Đukića osudio na kaznu zatvora u […] More
The post PET GODINA ZBOG IZAZIVANJE NESREĆE “Tojotom” izazvao nezgodu u kojoj su mu poginuli prijatelji, sud mu smanjio kaznu appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.