PET: Ako si se naživeo, svrati

Izvor: Mondo, 16.Mar.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET: "Ako si se naživeo, svrati"

Gledali smo drugu epizodu serije "Pet" - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri.

U prvoj epizodi nove domaće serije na RTS-u, upoznali smo žensku "bandu" brižnih majki i sestara, odanih ćerki i supruga čine Jelena Đokić (Nina), Hristina Popović (Tili), Marija Karan (Aleksandra), Gala Videnović (Katarina) i Milena Radulović (Sonja).

Saznali smo da svaka od njih ima neki problem, a trenutno je najveći Ninin - ubili su joj muža...

U drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << epizodi "nailazimo" na Ninu koja se trudi da smisli najbolji plan da sačuva svoju porodicu. Sestra Marti dolazi da bude uz nju, a Nina odbija da razgovara i sa kim drugim, pa i zamenikom direktora BIA-e Mirkom Drinčićem koji dolazi ispred njene kuće.

"Vaš muž je mnogo zadužio ovu zemlju", poručuje joj on preko telefona.

"Moj muž je mrtav, a ja ne verujem u zagrobni život", odgovara mu Nina, a sestri govori "Počelo je".

Kasnije, Nina se tajnovito nalazi sa izvesnim Danilom koji je tek sleteo u Beograd i prepričava joj poslednji razgovor koji je imao s njenim mužem, sat vremena pre bombe koja ga je ubila.

On joj tvrdi da su ona i njena porodica bezbedni, ali Nina ne veruje u to i ispituje i njegovu lojalnost, dok je susret duboko potresa.

Usred noći, Nina donosi odluku, pakuje decu i odlazi iz kuće. Kod advokata Sime saznaje nešto što menja sve - testament ne postoji i da svako ko joj kaže drugačije – obmanjuje je. To znači da je Rade sve prepisao Nini.

"Potpisao mi je smrtnu presudu", zaključuje ona, a advokat joj govori da je jedina sporna stvar jedno parče zemlje i da ako neko bude "dolazio", doći će po to.

Junakinje serije "Pet" za MONDO

Na putu ka stanu u kojem je mislila da je sigurna, Nina shvata da ipak nije kada u garaži zgrade zatiče lažne pripadnike njenog obezbeđanja, pa kuje plan da njena sestra odvede decu na more u Grčku, dok će im se ona kasnije pridružiti.

U međuvremenu, ostalih četiri žena saznaje za smrt Rade.

"Ona je nas odje*ala”, besno ističe Aleks na ručku sa Sonjom i Kaćom, ali je Kaća podseća i na sve dobro što je uradila za njih. Dogovaraju se da će otići makar na sahranu.

Vidimo i lik Nebojše Glogovca, majstora Cvetka koji radi sa mladim borcem koji se druži sa Tili – Mičijem, i koji izgleda nije njen najveći fan. Tili dovlači izubijanog i onesvešćenog od alkohola Mičija u svoj stan i ostavlja ga na brigu Bogdanu.

U teretani ubijaju Nininog šefa obezbeđenja – "Ćelavog".

Nina se sama vraća u vilu gde pakuje stvari i dokumenta, kada dobija posetu muškaraca sa značkama.

Inspektori joj ulaze u "neformalnu" posetu. "Vašeg supruga Radovana više nema i sa njim je nestao njegov uticaj. Ono što je ostalo je poprilično bogatstvo", govori joj jedan i traže joj određenu cifru svakog meseca iz pretnju da ako im ne da odmah prvu ratu, namestiće joj da joj policija nađe drogu koju oni upravo uneli u kuću.

PET: Ubistvo i ucena u prvoj epizodi! (FOTO, ANKETA)

Nina odlazi do sefa i umesto novca, vadi pištolj i preti ona njima da će ih ubiti ako odmah ne napuste njen posed.

"Ako si se naživeo, svrati", govori ona pokvarenom inspektoru pri odlasku.

U međuvremenu, Tili dobija neočekivani poziv – od Nine, koja traži njenu pomoć i govori joj da dođe do njenog stana na Dorćolu. Tili pristaje.

Saznajemo i zbog čega ju je zvala – u trenutku kada Nina odvodi decu i sestru kolima iz garaže, Tili "slučajno" naleće kolima na nepoznate momke koji su se predstavljali Nini kao njeno lažno obezbeđenje, i tako uspeva da im pomogne.

Serija "Pet" se emituje svake subote na prvom programu RTS-a od 20 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.