Ovu bijku mora da ima svaki dom

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2020, 00:22

Ovu bijku mora da ima svaki dom

Ova biljka je simbol dobre energije
Ako želite da se zaštitite od loših namera i oterate negativnu energiju, dve saksije čuvarkuće čuvajte ispred ulaznih vrata. Prema verovanju, upravo ova biljka, može da zaštiti dom i sa razlogom nosi baš ovaj naziv.
Stavite po jednu saksiju čuvarkuće ispred ulaznih vratra, levo i desno. Tako postavljene čuvaju vas od loših stvari i štiti dom od zlih duhova.
Čuvarkuća je višegodišnja biljka koja može da naraste i do 30 centimetara. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Što se tiče njenog opstanka u prirodi, veoma dobro podnosi i niske i visoke temperature.
Osim toga, dobro su poznata i njena lekovita svojstva, pa nije na odmet da se nađe u svakom domu.
Ova biljka je odlična za lečenje upale uha. Nekoliko kapi čuvarkuće nakapajte u ušnu školjku i bol će vrlo brzo nestati. Odlična je i kao lek za želudac.
U kilogram meda stavite 41 list čuvarkuće. Nakon što odstoji 20 dana, pre doručka uzmite po jednu kašiku ove mešavine.
Ova biljka je svoju primenu pronašla u narodnoj medicini, a moderna istraživanja su usmerena na polisaharide iz soka čuvarkuće, jer se njima pripisuje delovanje na imunološki sistem, kao i liječenje kancerogenih oboljenja.
Čuvarkuća ima slično delovanje aloe veri, koja je poznata u lečenju različitih kožnih tegoba.
(stil.kurir.rs)

The post Ovu bijku mora da ima svaki dom appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.