Ovo su verovatno NAJPAMETNIJA bića koja trenutno možete pronaći u životinjskom kraljevstvu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su verovatno NAJPAMETNIJA bića koja trenutno možete pronaći u životinjskom kraljevstvu!

Jedna će vas posebno iznenaditi.

Deset najinteligentnijih životinja za koje se zna da poseduju izvanrednu inteligenciju koja nas povremeno može podsetiti čak i na ljudsku. Za neke životinje, poput vrana, smo znali, a neke su nas posebno iznenadile.

10. Rakuni

Na 10. mestu su se našli rakuni. Možda nikada ne biste pomilsili na to, ali istraživanja su pokazala da rakunu imaju iznenađujuću inteligenciju.

9. Ovčarskip pas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Deveto mesto je zauzeo ovčarski pas. Zbog svoje brzine fizički sposobnosti, ni ne smunjamo zbog čega se našao na ovoj listi.

8. Papagaj

Osmo mesto je zauzeo afrički sivi papagaj. Ima neverovatno sposobnosti da ponovi rečenice koje izgovorite, ali i da oponaša vašu mimiku.

7. Svinje

Sedmo mesto će vas sigurno iznenaditi, ali to mesto je rezervisano za svinje. Uprkos reputaciji za proždrljivost i lošu higijenu, svinje su zapravo veoma inteligentne životinje, čak inteligentnije i od psa.

6. Pacovi

Šesto mesto je pripalo pacovima. Nedavno istraživanje otkrilo je da smeđi pacovi imaju svest o vlastitim procesima mišljenja, koja se do sada smatrala svojstvenom samo čoveku i nekim primatima.

5.Orangutan

Orangutan je vrsta primata iz porodice čovekolikih majmuna. Testovi su pokazali da uz pomoć ploča sa simbolima mogu komunicirati s ljudima jednostavnim rečenicama.

4. Vrane

Neki naučnici veruju da su vrane inteligentnije od primata.

3. Slon

Neverovatna sposobnost slonova da uče i pamte pokazuju da slonovi imaju više moždanih ćelija po kvadratnom centimetru od svake druge vrste životinja ponaosob.

2. Delfin

Izuzetno su društvene životinje i poznati su po svom prijateljskom odnosu prema ljudima, pa im u vodi često prilaze sa naznakom da žele da se igraju sa njima.

1. Šimpanza

Šimpanze su najbliži srodnici ljudi i genetički su vrlo bliski. Najneverovatnija karakteristika šimpanzi je njihova sposobnost da koriste objekte i simbole kako bi preneli svoje ideje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.