Ovo su najveći filmski promašaji u 2014. godini

Izvor: Blic, 03.Jan.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najveći filmski promašaji u 2014. godini

Da li možete da zamislite život bez filmova? Teško, zar ne? Zato ništa nije tako razočaravajuće kada, nakon odgledanog filma, kažete: "Kakva gomila gluposti". Ovo su filmovi koji konkurišu za titulu najvećih promašaja u prethodnoj godini.

Filmski serijal "Transformersi", sve do ovog nastavka, mogao je biti okarakterisan kao veoma uspešan. Ono što je poslednji deo ovog serijala propustio da uradi jeste da gledaocima ponudi bilo kakav smislen zaplet. Umesto toga, naglasak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je stavljen na "pucačinu" i scene bespotebne i često besmislene akcije.

Od reditelja horora "Brda imaju oči" stiže još jedan manje uspešan film istog žanra. Film prati grupu arheologa koji bivaju zatočeni u ukletoj piramidi. Netipično za ovaj žanr, ali ovaj film vas neće uplašiti. Čak ni najmanje.

Iako je lik Frankenštajna poslužio kao inspiracija mnogim režiserima, ipak se film "I Frankenstein" u jednom bitnom momentuu razlikuje od svih dosada snimljenih. Ovaj je propustio da gledaocima donese taj neizostavni momenat- uživanje u gledanju. Neduhovit, predvidiv- reklo bi se čist promašaj.

Radnja ovog filma smeštena je u Njujorku, na samom početku 20 veka, a priča prati provalnika (igra ga Kolin Farel) koji se zaljubljuje u ćerku bogatog izdavača. Međutim, nesrećna devojka umire, a film manjka u emocijama, dubini, magiji i svim onim stvarima koje su sastavni delovi dobrih melodrama.

NIjedan film sa Kevinom Hartom i Ajsom Kjubom u glavnim ulogama ne može da bude promašaj...Makar je tako bilo dok se nije pojavio "Ride Along". Priča prati njih dvojicu u policijskoj avanturi koja traje 24 sata. I pored nekih smešnih scena,  ovom filmu nedostaje ubedljivija priča i jači humor.

"Dracula Untold" je najnovija filmska priča o grofu Drakuli, koji sklapa pakt sa đavolom ne bi li se odbranio od napada Otomanske imperije. Nema ničeg uzbudljivog niti novog u ovoj priči o Drakuli, pa se ovaj film, bez preterivanja može svrstati u red najvećih promašaja u prethodnoj godini.

I dok spisak glumaca, među kojima se našla i Kameron Dijaz i Džejmi Foks, obećava dobru zabavu uz ovaj film, ipak letimičan pogled na radnju filma pre izaziva depresiju nego uzbuđenje. Film je zapravo, moderna verzija klasika "Eni" koji, kao i mnogi slični pokušaji, propušta da zaseni orginal.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.