Ovo su najbolje epizode Simpsonovih!

Izvor: 011vodič.com, 25.Mar.2020, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najbolje epizode Simpsonovih!

Koje su, po vašem mišljenju, najbolje epizode Simpsonovih? Svi imaju različito mišljenje o tome kada je originalni šarm Simpsonovih splasnuo i kada su epizode jednostavno prestale da budu tako dobre.
Foto: IMDb
To ne poriče činjenicu da je u pitanju jedna od najboljih animiranih serija svih vremena.
I dalje izlaze nove epizode i izgleda da neće skoro prestati, ali vam mi svakako sugerišemo da se fokusirate na nešto starije sezone. Autori sajta Esquire udružili su se i >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << preporučili neke epizode iz prvih osam sezona, a u nastavku vam donosimo te preporuke.
Marge vs. the Monorail
Ova epizoda je odličan primer koliko radnje može da stane u 20 animiranih minuta, a da to savršeno funkcioniše. Prepuna je čuvenih trenutaka, a započinje tako što se Homer odjavljuje iz nuklearne elektrane u stilu Freda Flintstona, pevušeći izmenjenu tematsku pesmu iz ove starije crtane serije.
Epizodu je napisao i producirao voditelj Konan O’Brajen, a treba izdvojiti i sjajno gostovanje Lenarda Nimoja.
Zbrka kreće kada grad pokušava da odluči na šta da potroši novac iz budžeta i odluče se za predlog veselog stranca u vezi sa jednošinskom železničkom linijom (monorejl).


Homer Badman
Sve je počelo tako što je Homer hteo da uzme gumenu bombonu koja je ostala zalepljena za zadnjicu porodične bejbisiterke, ali ona je pomislila da je hteo da je napadne i javno ga optužila.
On pokušava da osvetla svoj obraz pojavljivanjem u emisiji koja se bavi raskrinkavanjem takvih situacija, ali sve postaje još gore, toliko da porodica odlučuje da započne novi život. Domar Vili spašava stvar, a sve vreme imamo niz genijalnih scena i referenci na mnoge filmove i serije.


Homie The Clown
Homeru je dosadno u nuklearnoj elektrani i odlučuje da se posveti tome da postane klovn, a na kraju postaje dvojnik za klovna Krastija.
Sam Krasti je u velikim problemima sa mafijom, tako da se epizoda pretvara u jednu apsurdnu i presmešnu igru mačke i miša, sa mnogim klovnovskim gegovima. Ovde vidimo mnoge sporedne likove koji do tada nisu dobijali previše vremena u seriji.


Two Dozen And One Greyhounds
Pripremite se za jednu od onih pesama koje vam neće tako lako izaći iz glave, a nju peva Montgomeri Berns. Cela epizoda je svojevrsna parodija na priču 101 Dalmatinca, a Bart i Lisa pokušavaju da spreče stradanje nevinih kuca.
Istina je da postoji mnogo trenutaka za smejanje, ali definitvno je pesma ono što nećete zaboraviti skoro.


Homer’s Barbershop Quartet
Kada su u pitanju nezaboravne pesme, u ovoj epizodi se pojavila još jedna, ovog puta u čast čuvenih Bitlsa. Cela epizoda pravi je omaž njima, jer Homer osniva kvartet zajedno sa Barnijem, Apuom i direktorom Skinerom.
Reference pršte na sve strane, a sama epizoda je dokaz doba kada Simpsonovi još uvek nisu bili toliko cinični i mračni. Bonus je pojavljivanje Džordža Harisona koji izgovara samo 4 rečenice.


One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish
Lisa ubeđuje porodicu da promeni rutinu po pitanju ishrane i tako svi zajedno idu na suši. Homer se odlučuje za fugu ribu, koja može da bude otrovna ako nije dobro očišćena, što se i dešava i on saznaje da ima još manje od jednog dana života.
Za to vreme pokušava da ostvari sve ono što nikad nije stigao, između ostalog da pogleda izlazak sunca sa Mardž, priča sa Bartom kao odraslim muškarcem, pomiri se sa ocem, snimi obraćanje za Megi, itd. Epizoda prikazuje važnost porodičnih odnosa i značaj življenja u trenutku.


El Viaje Misterioso de Nuestro Jomer
Jedna od stvari koje Simpsonove čine genijalnim je mogućnost da kroz naizgled nevinu priču i animaciju dotaknu neke vrlo ozbiljne teme na jedan kranje ljudski i nežan način.
Ovde se to dešava kroz potpunu promenu dinamike epizode, kada Homer nakon što proba preljut čili počinje da halucinira da je u drugom svetu kroz koji ga vodi kojot, kome je glas pozajmio Džoni Keš.
On tu pokušava da reši pitanje svoje srodne duše, zavisnosti od alkohola i bračnih problema. Epizoda obiluje legendarnim rečenicama, od kojih su mnoge i više nego poučne.


Simpsonovi trenutno broje blizu 700 epizoda, tako da je teško pobrojati sve dobre epizode, a i ukusi su razlličiti. Koje su vaše omiljene epizode, da li ste pronašli neku poznatu među gore nabrojenim?

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.