Ovo je trenutno najopasnija banda u Evropi!

Izvor: Prva.rs, 26.Sep.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je trenutno najopasnija banda u Evropi!

Ovi bajkeri, prilikom otvaranja svoje filijale, "pozdravljaju" domaće bande kašikarom. Kod članova "Satudarah" u Nemačkoj policija je prilikom racije pronašla kalašnjikove i drugo zabranjeno oružje.
Ta grupa navodno je umešana i u najveću sajber pljačku banke u istoriji, sa plenom od 36 miliona evra.  Sada "Satudarah" pokušava da se "odomaći" i u Austriji, navodi se u bezbednosnom izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova.
Prodiranjem "Bandidos MC" i "Satudarah MC" prete >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nasilni okršaji, zbog čega je potreban dugoročni nadzor.
"Bandidos" su u Salcburgu, austrijskoj pokrajini koja je do sada bila teritorija bajkera "Anđeli pakla" (Hells Angels), već otvorili svoju filijalu. U Salcburgu je osnovana grupacija "Legion Torro", koja je ispostava "Bandidosa".
Taj način "ulaska" na neku novu teritoriju koriste velike bande jer im tako ne preti opasnost da budu brzo zabranjene, tvrdi bečki dnevnik "Kurir".
Širenje bajkerskih bandi i u Austriji se vrši pre svega preko kriminalaca stranog porekla, dodaje list, ukazujući da su oni pretežno poreklom iz bivšeg Sovjetskog saveza, sa Balkana i Afrike. Za članstvo u bandi više nije potreban motor, a tako i ispred klupskog lokala "Legion Torro" u Salcburgu učestalo dolaze automobili bečkih tablica.
"Satudarah" su čak osnovali klub podržavalaca za članove koji nemaju motor, a posledica toga je da se "bajkeri" bez motora sve manje pridržavaju pravila ove scene. Policijski eksperti upozoravaju da su nasilje i kriminal već decenijama sastavni deo aktivnosti bajkerskih bandi, iako one to negiraju.
U Evropi već postoji više filijala bajkerskih klubova nego u SAD. Bandidos, Hells Angels, Gremium, Outlaws su najveće grupacije, koje imaju više od 500 filijala u čitavoj Evropi.  Članstvo je već petocifreno, a poređenja radi u SAD ima svega 300 filijala.
Bajkerske grupe su uvrštene u kriminalne organizacije jer su često umešani u krivična dela iz oblasti narkotika, naoružanja i prostitucije. 
U Nemačkoj je u mnogim gradovima zabranjeno više bajkerskih klubova, kao i nošenje njihovih oznaka. Ta strategija očigledno nije uspešna, već vodi ka zaoštravanju situacije, pošto je Interpol upozorio da bajkeri planiraju akcije osvete protiv policije.
Izvor: tanjug
O američkim bajkerima "Hell`s Angels" snimljen je i odličan film koji je ujedno i poslednji film B produkcije u kom je igrao Džek Nikolson.

 

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.