Ove knjige MORATE da imate!

Izvor: Mondo, 23.Jan.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove knjige MORATE da imate!

Kultni zbornici tekstova Duška Radovića, svojevrstan omaž voljenom gradu, "Beograde, dobro jutro 1" i "Beograde, dobro jutro 2" osvanuće u novom ruhu u izdanju "Lagune".

"Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno", rekao je svojevremeno čuveni Duško Radović.

Duško Radović je bio čovek koji je voleo Beograd toliko da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njegove britke aforističke "akrobacije" šibale obraz srpske prestonice, a ujedno ga činile boljim.

Pesnik, pisac, aforističar, novinar "Borbe", urednik "Pionirskih novina", "Poletarca", Studija B, bio je hroničar srpske prestonice i vremena u kojem je živeo. Rođen 29. novembra 1922, preminuo je 16. avgusta 1984. godine.

Njegova redovna jutarnja obraćanja na beogradskoj radio-stanici Studio B ušla su u anale beogradskog života, njegovog duha.

Izdavačka kuća "Laguna" je odlučila da njegove tekstove, kao svojevrstan omaž voljenom gradu, štampa pod imenima - "Beograde, dobro jutro 1" i "Beograde, dobro jutro 2".

Ove knjige predstavljaju izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B - "Beograde, dobro jutro".  Prva knjiga obuhvata period od jula 1975. do novembra 1976. kada je Dušan Radović iz studija, sa tog visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakoga jutra u 7 časova i 15 minuta. U drugoj knjizi su Radovićeva obraćanja slušaocima u vremenu od aprila 1977. do maja 1978. godine.

Ovoj vrsti pisanja teško je i verovatno nepotrebno određivati ime i rod. Autor bi najradije i emisiju i knjigu smatrao skromnim doprinosom beogradskom folkloru, usmenom predanju Beograda našeg vremena.

Probajte da opet zavolite Beograd, i ono beogradsko u sebi uz knjige "Beograde, dobro jutro 1" i "Beograde, dobro jutro 2" koje možete pronaći od četvrtka 24. januara u svim knjižarama "Delfi", Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.