Ove fotografije pokazuju svu lepotu planete Zemlje

Izvor: Blic, 13.Mar.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove fotografije pokazuju svu lepotu planete Zemlje

Pogodite šta ima za večeru? Ovaj kadar zmije koja proždire žabu fotografa Nikolasas Reusensa je samo jedna od šezdeset neverovatnih fotografija koje su odabrane za finale ovogodišnjeg konkursa Smithsonian.com.

Na ovo prestižno foto takmičenje poslato je 26.500 fotografija iz čak 93 država. Urednici fotografija su ovu brojku suzili na deset finalista u svakoj od kategorija - Priroda, Putovanja, Ljudi, Amerikana, Izmenjeni oblici i Mobajl.

Sada je na vama da odlučite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja fotografija će poneti nagradu Izbor čitalaca. Od danas pa do 30. marta na sajtu Smitsonijan muzeja, možete da glasate za omiljenu fotografiju.

Fotografija zmije je nastala u džunglama Kostarike. Reusens se borio da mu fotoaparat ostane suv i dugo se pripremao kako bi napravio ovaj nesvakidašnji kadar.

- Mogao sam da napravim samo pet snimaka dol zmija ne proguta žabu - rekao je on i dodao da nije ni shvatio da je napravio takvu fotografiju dok nije stigao kući.

Svi pobednici ovog takmičenja biće zvanično objavljeni 31. marta, kada će početi i takmičenje za sledeću godinu. Budite inspirisani i počnite da fotografišete nove kadrove koji mogu odneti pobedu.

U GALERIJI pogledajte najzanimljivije fotografije sa ovog takmičenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.