Ovako je nastala Boemska rapsodija (VIDEO)

Izvor: Mondo, 06.Nov.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je nastala "Boemska rapsodija" (VIDEO)

Znate li kako je grupa Queen predstavila svoje šestominutno remek-delo? Saznajte u ekskluzivnom videu!

Foto: YouTube/MCF

Pogledajte ekskluzivno insert iz filma "Boemska rapsodija", koji je stigao u domaće bioskope 1. novembra u distribuciji "MCF".

Ova biografska priča o najpopularnijem svetskom rok bendu Queen i njihovom legendarnom frontmenu Frediju Merkjuriju zasenila je domaću publiku već u prvoj nedelji prikazivanja.

Film je dobio naziv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po najpoznatijoj pesmi benda, koja se našla na svim svetskim top listama.

Tekst je napisao Fredi Merkjuri, za album iz 1975. godine pod nazivom "Noć u operi". Pesma traje šest minuta, i uključuje nekoliko sekcija bez refrena: baladni deo, operski deo, hard rok deo i nešto mekši zvuk u završnici.

Kada je izašla, pesma je doživela ogroman uspeh, ostajući na vrhu top lista čak devet nedelja sa preko milion prodatih primeraka u prva tri meseca. Postaje broj jedan i 1991. godine kada je ponovo izdata nakon Fredijeve smrti.

Zanimljiva činjenica je da se reči "Boemska rapsodija" ne spominju nijednom u istoimenoj pesmi.

U filmu "Boemska rapsodija", prikazana je priča o nastanku ove čuvene pesme, pogledajte!

Izvor: MCF

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.