Ova Beograđanka je najbolja hip-hoperka na Balkanu

Izvor: 011vodič.com, 14.Feb.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova Beograđanka je najbolja hip-hoperka na Balkanu

Zorica Janković Zoi (21) pobedila je više od 100 mladih plesača iz bivše Juge, koji su se proteklog vikenda nadmetali na takmičenju uličnih plesača u Beogradu. Mlada Beograđanka je vredno radila na usavršavanju svojih koraka i pokreta sa tridesetočlanom “porodicom” iz kluba, s kojom radi četiri puta nedeljno, da bi bila najbolja, što je i dokazala na takmičenju.
Zoi je plesom počela ozbiljnije da se bavi pre četiri godine jer je, kako sama kaže, želela da igra kao Bijonse.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << /> – Zbog strane hip-hop muzičke i plesne scene sam i počela da plešem. Od stranih umetnika skidam pokrete, a Bijonse i njeni plesači su u tome definitvno najbolji – rekla je Zoi, koja dodaje da je hip-hop inspiriše i da joj dozvoljava da bude kreativna.

Kada bi morala da bira da li će da đuska balet ili hip-hop, ipak bi, tvrdi, izabrala ovo drugo, jer je taj stil slobodniji, ne ograničava plesače, i u svakom trenutku mogu da urade ono što oni želi i kako žele, što ju je najviše i privuklo da počne ozbiljnije da se bavi ovim plesnim žanrom.
– Prvo sam smišljala koreografije, a sada se sve uglavnom svodi na fristajl. Tako mogu da iskažem svoja trenutna osećanja, što je po meni jako zanimljivo. Nas plesače ljudi mogu da upoznaju kroz igru. Kada se radi fristajl igraš, kako se u tom trenutku osećaš, bes, tugu, sreću, zaljubljenost, svaku bol možemo da prenesemo na one koji nas gledaju – ističe hip-hoperka.

The post Ova Beograđanka je najbolja hip-hoperka na Balkanu appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.