„Otvori se Google Sezame“

Izvor: Dzungla.org, 18.Jan.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Otvori se Google Sezame“

Google će vam ubuduće dozvoljavati da se logujete na vaš nalog - Gmail i Kalendar – na bilo kom uređaju, ako samo skenirate barkod na jednom od njegovih sajtova.
Iako Google još nije objavio zvanično ime ove inovacije, već je svi zovu Sezam (Sesame) po URL-u koji je Google verovatno odabrao kao referencu na izraz 'Otvori se Sezame'. Korisnicima će biti potreban Google nalog, mobilni uređaj koji je već logovan na nalog i čitač barkoda, kao i kompjuter koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << žele da koriste.
U fazi testiranja, a verovatno će tako biti i kada ovaj servis bude i zvanično dostupan, odlaskom na https://accounts.google.com/sesame korisnik vidi samo barkod koji će nestati posle par minuta. Posle skeniranja koda mobilnim uređajem i odlaskom na URL koji je sakriven u kodu, korisnici će biti pitani na mobilnom uređaju da li žele da omoguće novom kompjuteru da pristupi njihovim podacima. Sezam ih onda usmerava na Gmail ili iGoogle stranicu u zavisnosti od izbora korisnika.
Pretpostavka je da je ovaj sistem sigurniji od kucanja lozinke na tastaturi javnih kompjutera, gde je na više načina moguće otkriti šta je otkucano i tako kompromitovati tajnost naloga.
(Izvor:B92)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.