Otkriće: čokolada koja se ne topi u rukama

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriće: čokolada koja se ne topi u rukama

Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spreči čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, a da pritom održi svoju slasnu teksturu.

Ova čokolada u čvrstom stanju ostaje do 38 stepeni, što je zapravo četiri stepena više nego što je slučaj kod običnih čokolada.

Inspiraciju za ovaj patent, Depypere je dobio nakon što su se njegove čokolade, koje je odneo na svetsku izložbu u Šangaju, po dolasku potpuno istopile. Istraživač ove čokolade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << planira da plasira u zemljama kao što su Kina ili Indija.

Nova čokolada bi, pretpostavja se, u potpunosti mogla da promeni tržište u Aziji, Latinskoj Americi i Bliskom Istoku, piše Bloomberg Business, a istraživači firme Euromonitor predviđaju kako će se prodaja čokolade u ovim područjima do 2019. godine udvostručiti.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.