Otkaz zbog pozdrava Isus vas voli

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz zbog pozdrava "Isus vas voli"

Sud u Nemačkoj presudio je da je opravdan otkaz zaposlenom u jednoj agenciji koji se od klijenata opraštao pozdravom "Hvala vam na kupovini, Isus vas voli", pošto je to moglo da ugrozi poslovanje firme.

Godinama se 29-godišnji radnik kompanije QBC, u kojoj je odgovarao na telefonske pozive, istim rečima opraštao od klijenata, ali je lane zbog toga izgubio posao, a firma je kao obrazloženje navela da je religioznim pozdravom prekoračio interne službene propise.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Naš je cilj da zadržimo neutralnost na svim područjima", izjavila je portparolka kompanije Agi Orlevic.

Prvostepeni sud u Bohumu presudio je u korist mladića, ali je drugostepeni sud u Hamu dao za pravo poslodavcu, zaključivši da je otkaz opravdan.

Prema oceni suda u Hamu, pravo na slobodu veroispovesti ima prednost nad pravilima na poslu samo u slučaju kada zaposleni dolazi u težak sukob sa sopstvenom savešću, što mladić nije mogao da dokaže.

Otpušteni je posle presude bio duboko razočaran.

Od detinjstva su ga učili da po svetu "širi reč gospodnju", rekao je on i dodao da nikad od klijenata nije doživeo negativne reakcije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.