Otkačeni lekari i smešni pacijenti

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkačeni lekari i smešni pacijenti

Pre nekoliko dana, u Ljubljani je završeno snimanje prvih 15 epizoda serije „Naša mala klinika", koja će se u Srbiji prikazivati od jeseni.

Autor serije je nekadašnji „nadrealista" Branko Đurić Đura, a u seriji glume Neda Arnerić, Andrija Milošević, Slobodan Boda Ninković, Boro Stjepanović, kao i brojni glumci iz Slovenije i Hrvatske. Serija prati dešavanja u jednoj privatnoj klinici, a Andrija Milošević, koji u „Našoj maloj klinici" glumi Mileta Cara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozača Hitne pomoći, ispričao nam je po čemu su likovi u klinici nesvakidašnji i zašto će nas serija nasmejati do suza.

- U jednoj privatnoj klinici smešteni su razni interesantni likovi koji su luckasti, vickasti, narodski rečeno, na svoju ruku. Ti likovi imaju osobeni pogled na život, među njima vladaju drugačija pravila i oni se uvek nađu u neobičnim situacijama koje će gledaocima biti veoma zanimljive - kaže za „Blic" Andrija Milošević koji glumi vozača Hitne pomoći... sa jednom velikom manom.

- Glumim Mileta Cara koji je pomalo glup. Inače, snimali smo u Ljubljani i uopšte nije bilo teško. Baš smo super glumačka ekipa. U pauzama smo se zezali, ali smo ispred kamere bili precizni i bez greške. Kada je ekipa dobra, sve je lako - rekao je Andrija koji je dodao da će na jesen, kada kod nas bude emitovan prvi serijal, početi snimanje drugog.

U seriji, koja je isprepletana smešnim događajima, zapletima među lekarskim osobljem i pacijentima, osim srpskih, igraju i hrvatski i slovenački glumci.

- Neda Arnerić je doktorka koja je u određenim situacijama histerična, Boda Ninković je doktor specijalista, dok je Boro Stjepanović primarijus. Viki Fišeković je stažista u bolnici, Rene Bitorajac drugi doktor, dok je Mladen Elvić večiti bolesnik oko koga se uvek dešavaju neke peripetije jer niko ne zna od čega boluje. Srđan Miletić glumi portira, a medicinsku sestru igra Sonja Damjanović - objašnjava Andrija Milošević.

Inače, „Naša mala klinika" se već prikazuje u Sloveniji i Hrvatskoj (svaka zemlja ima svoju ekipu glumaca), a kao specijalni gosti u srpskoj verziji pojaviće se Seka Sablić i Josif Tatić.

Goran Višnjić iz „Urgentnog centra" u hrvatsku kliniku

Serija „Naša mala klinika" se u Hrvatskoj prikazuje od novembra prošle godine. Tematika je ista kao i u srpskoj i slovenačkoj verziji, ali je posebno prilagođena za ovo podneblje. U hrvatskoj produkciji, Goran Navojec glumi doktora koji uvek kasni, Rene Bitorajac lekara opsednutog ženama, seksi medicinska sestra je Jadranka Đokić, Dubravka Ostojić je direktorka, Filip Šovagović neobični pacijent... U hrvatskom izdanju, kao gostujući glumci pojavili su se Goran Višnjić (poznat iz američke serije

„Urgentni centar"), pevačica Alka Vuica...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.