Otac mi je uništio detinjstvo

Izvor: Blic, 15.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac mi je uništio detinjstvo

Pop pevačica Rijana koja će 24. novembra nastupiti u „Beogradskoj areni", preko noći je postala svetska zvezda, ali devetnaestogodišnjoj lepotici sa Barbadosa nisu uvek cvetale ruže. U intervjuu za britanski „Dejli mejl" Rijana je otkrila da je njen otac godinama bio zavisan od kokaina, zbog čega su se njeni roditelji razveli kada je ona imala 16 godina.

- Najlepše uspomene iz mog detinjstva su vezane za mog oca Ronalda. On me je naučio da plivam, pecam, jašem... >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zahvaljujući njemu postala sam jača i spremnija da se suočim sa životnim iskušenjima. Međutim, on je bio daleko od savršenog oca. Godinama sam viđala marihuanu i kokain kod njega, ali tada nisam znala šta je to. Moja majka i otac su se stalno svađali zbog toga, a ona je jaka žena i pokušala je sve što je u njenoj moći da nas zaštiti od očevih narkomanskih navika. Međutim, mama je radila, a otac je po ceo dan sedeo kući i drogirao se, a tek sada znam šta je Ronald radio satima u toaletu. Na kraju, mami je prekipelo i razvela se od njega kada sam imala 16 godina. Srećom, otac je sada „čist" jer majka mu je postavila ultimatum: „Dok ne prestaneš da se drogiraš, nećeš moći da viđaš decu" - ispričala je Rijana koja je dodala da je, dok su se njeni roditelji svađali, bila druga majka svojoj mlađoj braći Radžadu (17) i Roriju (11).

Mlada pevačica kaže da je zahvaljujući traumatičnom iskustvu iz detinjstva sazrela pre vremena, kao i da je sada u stanju da se izbori sa životnim problemima. Na pitanje kako komentariše slučajeve Vitni Hjuston i Ejmi Vajnhaus, kojima je droga skoro upropastila život, Rijana je odgovorila:

- Ne želim takve probleme, a sigurna sam ni da one to nisu želele. Njihove priče su tužne, i za ljude koji su van muzičkog biznisa najlakše je da ih kritikuju. Umetnici rade mnogo, ljudi oko njih ih stalno pritiskaju, a svi zaboravljaju da su oni samo ljudi. Lako je upasti u probleme sa drogom, ali je teško pronaći dobre ljude koji će vam pomoći u tim trenucima. Sa druge strane, i muzičari zaboravljaju da su samo ljudi, prestanu da vode računa o sebi... i tada ostajete sami. Kada putujete po svetu, a centar života vam je hotelska soba, utehu pronalazite u drogi ili nekim drugim stvarima.

Rijana, koja je pre nekoliko godina otišla sa Barbadosa, trenutno živi u Los Anđelesu, u apartmanu sa bazenom, ali priznaje da joj nedostaje karipski način života.

- Kada imam vremena, volim da sedim u svojoj bašti i slušam povetarac koji me podseća na Karibe. Mnogo putujem, ali kod kuće je najlepše. Ponekad sam usamljena i frustirana i kada želim da pozovem rodbinu ili prijatelje, shvatim da sam u ko zna kojoj vremenskoj zoni, i da je na Barbadosu četiri sata ujutru. Međutim, sada sam stanovnik sveta i postigla sam neverovatne stvari. Snimila sa pesmu „Umbrella" koja je postala ogroman hit, izdala sam tri albuma za dve godine... to nisam ni sanjala kada sam bila dete - zaključila je Rijana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.