Ostanete u KREVETU 60 dana i plate vam 16.000 EVRA! Da li je ovo posao iz snova?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostanete u KREVETU 60 dana i plate vam 16.000 EVRA! Da li je ovo posao iz snova?

Ne zavaravajte se, nije lako!

Ideja da bi neko mogao da vam plati preko 16.000 evra da ostanete u krevetu deluje previše dobro da bi bila istinita, ali NASA nudi upravo to. Svemirska agencija trenutno prikuplja učesnike za studiju o vešačkoj gravitaciji, čiji je cilj da testira efekte bestežinskog stanja na ljudsko telo.

- Rezultati stdudije pomoćiće naučnicima da razviju efektniju protivmeru ili preventivnu meru da astronauti u svemirskoj stanici ne bi morali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da provode najveći deo svog dana baveći se sportom - objasnili su iz NASE.

Dok 14.000 funti (oko 16.300 evra) zvuči vrlo primamljivo, eksperiment koji traje 89 dana zvuči prilično brutalno.

Tokom 60 dana odmora u krevetu, učesnici će ležati, isključivo, na krevetu nakrenutom pod uglom od 6 stepeni, sa glavom okrenutom naniže.

Ovo znači da biste sve vaše aktivnosti, uključujući i tuširanje i odlazak u toalet, morali da obavljate u ležećem položaju. A ne bi trebalo ni da očekujete ukusne obroke tokom eksperimetna.

- Da bismo vas snabdeli dovoljnom količinom tečnosi i hranljivih materija, postoji standardizovan jelovnik. Tim nutricionista vodiće računa o ishrani subjekta. Dobijaćete individualnu predviđenu količinu hrane, tačno u gram, tako da ne dobijete na kilaži, a da budete snabdeveni svime što je vašem telu potrebno - navodi se u objašnjenju NASE.

Učesnici će takođe morati da provedu 30 minuta u "ljudskoj centrifugi", koja generiše veštačku gravitaciju i distribuira tečnosti natrag u telo.

Nije sasvim jasno kako ovo tačno deluje na čoveka, ali nema sumnje da, između ostalog, izaziva mučninu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.