Osobe bez partnera žive kraće

Izvor: Dzungla.org, 03.Sep.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osobe bez partnera žive kraće

Osobe koje nemaju partnera imaju veći rizik za raniju smrt, a u tom slucaju su ugroženiji muškarci nego žene

Osobe koje nemaju partnera imaju veći rizik za raniju smrt, a u tom slucaju su ugroženiji muškarci nego žene, pokazuje nova britanska studija koju prenosi 'Epidemiološki žurnal'.
Status osobe bez partnera je bio povezan sa izraženijim izgledima za raniju smrt kod muškaraca nego kod žena.
Novi rezultati se temelje na analizi nalaza 90 ranije sprovedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << istraživanja u kojima je učestvovalo oko 500 miliona ljudi, pri čemu naučnici nisu uzeli u obzir podatke prikupljene od razvedenih osoba ili osoba čiji je partner preminuo.
U proseku su muškarci koji su bili sami imali 32 odsto veći rizik za smrt u odnosu na muškarce koji su bili u vezi, dok je kod žena to povećanje rizika za smrt iznosilo 23 odsto.
Ti podaci sugerišu da sami muškarci u proseku umiru 8 do 17 godina ranije, a same žene prosečno 7 do 15 godina ranije.
Naučnici veruju da je ove rezultate moguće objasniti slabijim zdravstvenim osiguranjem i manjim prihodima kod osoba koje nemaju partnera.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

S partnerom se duže živi

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2011, 13:40

Osobe koje nemaju partnera žive kraće od onih koji se "u paru", i to muškarci više nego žene, pokazala je nova britanska studija objavljena u "Epidemiološkom žurnalu" (Journal of Epidemiology)...Novi rezultati se temelje na analizi nalaza 90 ranije sprovedenih istraživanja u kojima je učestvovalo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.